ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Εθνική Ελλάδος γεια σου

Ένα Εθνικό Σχέδιο για την Ανασυγκρότηση της χώρας έχει τρεις βασικές ενότητες:
Τη διαπραγμάτευση του χρέους, τις βασικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν οικονομία και κοινωνικό κράτος, την επιλογή, την ανάπτυξη των βασικών τομέων που αποτελούν το πλεονέκτημα της χώρας.

Ένα Εθνικό Σχέδιο για την Ανασυγκρότηση της χώρας έχει τρεις βασικές ενότητες:
Τη διαπραγμάτευση του χρέους, τις βασικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν οικονομία και κοινωνικό κράτος, την επιλογή, την ανάπτυξη των βασικών τομέων που αποτελούν το πλεονέκτημα της χώρας.

Η εθνική συνεννόηση στα παραπάνω, ένα σχέδιο δηλαδή σε βάθος δεκαετίας, θα ήταν το πραγματικά νέο στη πολιτική, το αντίθετο δηλαδή απ΄ότι έχει γνωρίσει η ελληνική ιστορία των εμφυλίων των διχασμών  και της ακραίας πόλωσης του «εμείς και άλλοι».

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, η διαχείριση του δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά πιστεύω ότι μια ρεαλιστική και φιλόδοξη πρόταση προς όφελος του λαού μας, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Επειδή η διαπραγμάτευση του χρέους είναι προ των πυλών, η συνεννόηση και η συναίνεση σε μία κοινή πρόταση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, είναι η βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε την αποδοχή της Ελληνικής Πρότασης που θα έχει αξιοπιστία και θα δίνει εγγυήσεις υλοποίησης της.
Μία πρόταση που θα την επεξεργαστούν αποκλειστικά οι σύμβουλοι ενός Υπουργού και θα κατατεθεί στους δανειστές, θα οδηγήσει απλώς, στην επιβολή αυτούσιας της πρότασης των δανειστών…ξανά!

Η διαπραγμάτευση απαιτεί «Εθνική Ελλάδος», η οποία θα πετύχει την τεχνική υποστήριξη διεθνών ινστιτούτων και οικονομολόγων και θα έχει πίσω της ισχυρή (εθνική και όχι κομματική πολιτική) βούληση.

Πρέπει, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε κοινή σύσκεψη των Αρχηγών να σηματοδοτήσει την κοινή προσπάθεια για το χρέος και να συσταθεί Eθνική Eπιτροπή διαχείρισης του χρέους με πολιτικούς και τεχνοκράτες.

Η επιτροπή αυτή να ταξιδέψει, να ενημερώσει τις χώρες της Ευρωζώνης, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και να εξηγήσει την ελληνική θέση με κύριο πλεονέκτημα την εθνική συναίνεση.

Μια Εθνική Ελλάδος για τη διαπραγμάτευση του χρέους είναι ίσως η αρχή μιας νέας περιόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας που μπορεί να λειτουργήσει πρωτίστως με βάση το συμφέρον του λαού μας.

Ως τότε όμως, καλή επιτυχία στην άλλη Εθνική στη Βραζιλία.

** Το Δίκτυο www.diktio.eu<http://www.diktio.eu/> στο οποίο είμαι Πρόεδρος  έχει ήδη καταθέσει πρόταση από τον Μάρτιο 2014 σε συνεργασία με διεθνή ινστιτούτα και οικονομολόγους για την διαχείριση του χρέους.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top