ΑΡΘΡΑ

Είναι πιο πονηρός ο Τσίπρας από τον Χριστόφια;

Δυστυχώς, η 17η Ιουνίου δεν είναι 6η Μαΐου. Σε αυτές τις εκλογές πηγαίνουμε υπό πολύ χειρότερους όρους. Αυτός, ο μήνας και κάτι… της ακυβερνησίας, έφερε τα αποτελέσματά του.

.

–         Τα δημόσια έσοδα είναι υπό πλήρη κατάρρευση.

.

–         Η μη καταβολή του ενός δις της δόσης, έχει κάνει εμφανή τα αποτελέσματά της.

.

–         Το σύστημα υγείας είναι στα όριά του.

.

–         Ένα ενεργειακό μπλακ άουτ είναι ορατό.

.

–         Η μη καταβολή μισθών και συντάξεων είναι ορατή.

.

–         Η πραγματική οικονομία είναι σε κατάσταση ασφυξίας.

.

–         Ο τουρισμός βουλιάζει.

.

–         Τα λουκέτα αυξάνονται θεαματικά.

.

–         Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ετοιμάζονται για μετεγκατάσταση, αφήνοντας χιλιάδες άνεργους.

.

–         Η μη ασφάλιση από διεθνείς οίκους έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις εισαγωγές.

.

Ο εθνικός διχασμός και η επέκταση της βίας κινούνται απειλητικά πάνω από τη χώρα. Η Δευτέρα θα είναι μια δύσκολη μέρα. Ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Τίποτα δεν είναι εύκολο πια. Θα είναι μια μέρα καταστροφική, αν νικητής είναι ο τυφλός τυχοδιωκτισμός.

.

Η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη ούτε μία ώρα. Χρειάζεται αμέσως ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, από όλες τις δυνάμεις που, έστω και εξαγγελτικά, πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Το εφιαλτικό μέγεθος της κρίσης και των προβλημάτων δεν αντιμετωπίζονται με ισχνές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει στην εύκολη και βολική θέση της αντιπολίτευσης. Η ευθύνη του απέναντι στο μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών, θα είναι κολοσσιαία.

.

Εμείς, οι ψηφοφόροι, βρισκόμαστε την Κυριακή μπροστά στη μεγαλύτερη ευθύνη των τελευταίων δεκαετιών. Από τους συσχετισμούς που θα διαμορφώσουμε, θα κριθεί αν η χώρα θα είναι κυβερνήσιμη.

.

Είναι αναγκαίο:

.

– Από τις εκλογές να βγει μια μεγάλη φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία, που θα προτάσσει τη συμφωνημένη αναθεώρηση του μνημονίου και τις μεταρρυθμίσεις και όχι τη μονομερή καταγγελία, που θα οδηγήσει τη χώρα στην εθνική καταστροφή.

.

– Να μείνει εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή, που όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα, εξελίσσεται σε επικίνδυνο παράγοντα  βίας, πολιτικής ανωμαλίας και εκτροπής.

.

-Απέναντι στην καρικατούρα δικομματισμού που συγκροτούν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, να βγει ενισχυμένος ο τρίτος πόλος, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Μετά τις εκλογές, τα δύο αυτά κόμματα μαζί με κινήσεις πολιτών, φιλελεύθερες και οικολογικές δυνάμεις, πρέπει να αρχίσουν τις διεργασίες για τη συγκρότηση μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής, μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς.

.

– Να ενισχυθεί ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ.

.

Με ενοχλεί αφάνταστα η δαιμονοποίηση του ΠΑΣΟΚ, ως του κόμματος που έφερε το μνημόνιο. Όλο και περισσότερες χώρες, κυβερνώμενες από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις, προσφεύγουν στο μηχανισμό στήριξης και τίθενται υπό κάποιου είδους επιτήρηση. Σύντομα, αυτό θα συμβεί και με την Κύπρο. Και ο κομμουνιστής Χριστόφιας, όργανο του νεοφιλελευθερισμού; Και ο Τσίπρας, πιο πονηρός από τον Χριστόφια;

.

Το παραμύθι ότι το πρόβλημα είναι το μνημόνιο και όχι το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας και οι ανισορροπίες της ευρωζώνης, ας πάρει τέλος. Όλες οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις τονίζουν τη σημασία του PSI και περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα τι θα  συμβεί, αν δεν πάρουμε τις επόμενες δόσεις από την Ευρώπη λόγω μονομερούς καταγγελίας. Όμως, αρέσει δεν αρέσει, οι δημιουργοί αυτών των πραγμάτων έχουν ονοματεπώνυμο, όταν άλλοι καταψήφιζαν ή σφύριζαν αδιάφορα. Λέγονται ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλος. Γι’ αυτό θεωρώ μεγάλη ιστορική αδικία, παρά τις κολοσσιαίες ευθύνες του και τα τεράστια λάθη του, να γίνεται το ΠΑΣΟΚ ο αποδιοπομπαίος τράγος της πολιτικής ζωής. Όπως γράφει και ο μεγάλος δάσκαλος Δημήτρης Μαρωνίτης, σύντομα η Ελλάδα θα καταλάβει το κενό από την υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ.

.

 

.

ΥΓ : Ο πρόεδρος της Γαλλίας ήταν ξεκάθαρος. Ο Φρανσουά Ολάντ δεν  επεμβαίνει στα εσωτερικά μας. Μόνοι μας θα αποφασίσουμε. Απλώς μας έδωσε όλα τα στοιχεία της ευρωπαϊκής πραγματικότητας.  Αν δεν τα πάρουμε υπόψη μας, κακό του κεφαλιού μας. Άντε, καλό βόλι κι ο θεός βοηθός.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top