ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

«Έλα μην φέρνεις δυσκολίες και ….προκαλείς ανωμαλίες….(Μπόστ)»

Σήμερα, αποφάσισα να αλλάξω στυλ, για να μην γίνω μονότονη και βαρετή…. είναι κι η Αυγουστιάτικη ραστώνη, η κρητική ρακούλα, όλα γίνονται πιο λάιτ πιο εύπεπτα..…..

Σήμερα, αποφάσισα να αλλάξω στυλ, για να μην γίνω μονότονη και βαρετή…. είναι κι η Αυγουστιάτικη ραστώνη, η κρητική ρακούλα, όλα γίνονται πιο λάιτ πιο εύπεπτα..…..

.

Απευθύνθηκα λοιπόν στις πηγές μου και έτσι λοιπόν αλίευσα από τον Μπόστ, και από τα πολλά ευρηματικά και πανέξυπνα, πήρα τις πιο κάτω τρείς ατάκες…
«έλα μη φέρνεις δυσκολίες και… προκαλείς ανωμαλίες…»
«εδώ… γλαρώνει ο Ωνάσης…»
«εβοήθη το πλοίον να βγάζει καπνόν…»

Δεν χρησιμοποιώ την γραμματική του Μπόστ, που και αυτή προσέθετε με την ευρηματικότητά της, πνεύμα και στυλ στα σκίτσα του.

.

Στη γραφή που θα ακολουθήσει, όπου είμαι αόριστη και ασαφής, αφήνω σε σας να συσχετίσετε και να συμπεράνετε.
Νάμαστε λοιπόν!!

.

Πάλαι ποτέ, επί Καραμανλή του Α΄ του Μεγάλου, κάποιοι έξυπνοι του Υπουργείου Παιδείας, έδιναν οδηγίες στις γυναίκες εκπαιδευτικούς, να προγραμματίζουν τις εγκυμοσύνες τους, έτσι ώστε οι άδειες λόγω εγκυμοσύνης και γέννας, να συμπίπτουν με τις θερινές διακοπές, ώστε να μην διακόπτεται η συνέχεια του διδακτικού έτους!

.

Στο σκίτσο λοιπόν, κάποιος σύζυγος εκπαιδευτικού, που αρνιόταν να «εκτελέσει» τα λεγόμενα συζυγικά της καθήκοντα, χρησιμοποίησε το υπερόπλο της οδηγίας του Υπουργείου, λογάριασε τους μήνες και βρήκε,ότι ταίριαζε ταμάμ μια εγκυμοσύνη, που τα γεννητούρια θα ερχόταν στις θερινές διακοπές .
Και να το επιχείρημα υπερόπλο… «έλα μην φέρνεις δυσκολίες και… προκαλείς ανωμαλίες»…

.

Φαίνεται, ότι η ευρηματικοί πληροφοριοδότες της Τρόικα, δεν ανακάλυψαν ακόμα στο μέτρο της κινητικότητας, να εντάξουν και τις εγκυμοσύνες και μέσα στην παραζάλη τους, δεν είναι απίθανο να σκαρφιστούν, την απαγόρευση για μια τριετία, στις γυναίκες υπαλλήλους να γεννούν.

.

Σκέφτεστε οικονομία που θα χουμε από γεννητούρια, από άδειες, από κλινικές, τρία χρόνια χωρίς βρεφονηπιακούς σταθμούς και βρεφοκόμους,τρία χρόνια χωρίς νηπιαγωγεία, χωρίς δημοτικά, χωρίς Γυμνάσια, τέλεια συνταγή για δημοσιονομική προσαρμογή!!

.

Σε κάποιο άλλο σκίτσο ο Μπόστ, δείχνει το κατάστρωμα της θαλαμηγού «Χριστίνα» και γράφει…«εδώ γλαρώνει ο Ωνάσης….»
Και νάτος ο Σταυρίδης… χαριτόβρυτος και γκλαμουράτος, με ξαπλωμένη την αρίδα του εκεί που… γλαρώνει στο λίαρ τζετ ο Μελλισανίδης…

.

Τι μεγαλεία, τι δόξες, η γλύκα της κρυφής γοητείας της μπουρζουαζίας και πράγματι τι επιτυχία να φωτογραφηθούμε και να κάνουμε την φωτογραφία οικογενειακό κειμήλιο. Που έφτασε η επιτυχία και η δόξα ενός Σταυρίδη,που από …πισινάς, έγινε τζετ σετ! Άρχουσα τάξη !
Για την λάμψη μιας μέρας, τι απωθημένα μπορεί κάποιος να έσπρωχνε και να καταπίεζε στα αζήτητα…

.

Όμως σταθείτε όρθιοι, ο φρουρός της διαφάνειας, ο νεφεληγερέτης Ζευς , έριξε τον κεραυνό του, η μάλλον έριξε ένα…. στουρνάρι με τον Στουρνάρα και η τάξις στο στράτευμα αποκαταστάθηκε, σώθηκε η τιμή του πολιτικού συστήματος, άλλος ένας θρίαμβος του Σαμαρά, που με τους μοχλούς της εξουσίας στα χέρια του και με την βοήθεια διαφόρων γιγάντων της επικοινωνίας, ως άλλος Αρχιμήδης αναφωνεί… «Δως μοι πα στω και ταν γαν κινάσω»!!
Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι ο Σταυρίδης, επιλογή του Σαμαρά ήταν. Ετσι ειναι αυτός εξαλλου , δίνει και παίρνει πισω!!.

.

Ο Σαμαράς τίμησε και τον Σμαραγδή, εξάλλου τι Υπουργός Πολιτισμού υπήρξε, εκεί φαίνεται συναντήθηκε με το «πνεύμα και τα οράματα» του Σμαραγδή, μη ξεχνάμε, ότι όλο στο μουσείο της Ακρόπολης πηγαίνει, το Μουσείο δηλαδη που ξεκινήσε η Μελίνα, αλλά έκοψε την κορδέλα ο Σαμαράς….

.

Και σηκώθηκε ντόρος και κουρνιαχτός μεγάλος … μα «αγράμματοι» γιατί αδικείτε τον Σμαραγδή, αγνοείτε ότι όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες και δημιουργοί, δίπλα στην εξουσία και τον πλούτο δημιούργησαν;ξεχνάτε την «Φλωρεντία των Μεδίκων» ; ξεχνάτε το πόσο γλυκές είναι οι χορηγίες;

.

Αλλά ο Σαμαράς, είναι και πονηρός Καλαματιανός, δεν κάνει τα λάθη του Καραμανλή του Β΄ του Μικρού, να τρέχει στου Μπαϊραχτάρη και στα βλάχικα της Βάρης, θ΄ ακολουθήσει τον δρόμο του Καραμανλή του Α΄ του Μεγάλου κι αν χρειαστεί, θα πηγαίνει στου «Λεωνίδα» στην Βαρυμπόμπη, με τους.. «αυθορμήτους» πελάτες, έτοιμους να θαυμάσουν και να χειροκροτήσουν.

.

Θα κάνει παρέα με ανθρώπους του πνεύματος, όπως έκανε ο Καραμανλής ο Α΄ ο Μεγάλος παλαιότερα και όχι μόνο, μπορεί σε λίγο να πάει και για γκολφ στην Γλυφάδα, του βάζω ιδέες , αν όμως το αποφασίσει μπορεί να του προτείνω δίδυμο… όχι βέβαια τον Λαζαρίδη η τον Φαήλο, άλλον σκέφτομαι….. αλλά ας το αποφασίσει πρώτα κι εδώ είμαστε…

.

Και εκεί στην θερινή ραστώνη, ηχούν οι σάλπιγγες της Ιεριχούς…Κίνδυνος!! Εκεί που γλάρωνε ο Αλέξης, έπαθε ηλίαση! Ταραχή στο στράτευμα… ο ΣΥΡΙΖΑ συγκλονίζεται, ανησυχεί η χώρα, κινδυνεύει το μέλλον μας!
Αναζητούνται ευθύνες…. Ποιος άφησε απροστάτευτο τον Αλέξη;

.

Που είναι αυτός ο αθεόφοβος ομπρελοφόρος του χειμώνα, που προστάτευε απ την βροχή, τον καμαρωτό Αλέξη με τα χέρια στις τσέπες,όπως ο Ομπάμα; έχουν βέβαια και μια διαφορά ύψους, αλλά ποιος τα εξετάζει αυτά τώρα…

.

Μπορεί να δικαιολογείται όμως, θα σκέφτηκε ο άνθρωπος, με τέτοια «καπέτα» ο «καρηκομόων» Αλέξης, δεν χρειάζεται αντηλιακή προστασία , να όμως που το κακό έγινε… γρήγορα για εγκεφαλογράφημα , για τσεκ απ, ανησυχούμε Αλέξη, μην χάσεις την φόρμα σου και τότε, τι θα γίνουν οι απανταχού στρατιές του χάους;

.

Τι θα γίνει τώρα μάλιστα, που ο Παναθηναϊκός ξαναγύρισε στην Λεωφόρο και η θύρα 13 περιμένει τις ιαχές του Αλέξη, στο καλύτερο προπονητήριο για τον πολιτικό του λόγο, όλα γήπεδο και τα μυαλά στα κάγκελα και σημειώστε Αλέξης φτυστός Δομάζος.

.

Απόλυτη ησυχία από τον συμπαθή μας κ.Φώτη, μήπως έχει πάρει των ομμαθιών του όπως λένε στην Κρήτη, ως άλλος «Νίκων ο μετανοείτε»,που ακόμα δεν ξεκαθάρισε, αν μετανόησε επειδή μπήκε η επειδή βγήκε από την κυβέρνηση;

.

Μήπως εδώ ταιριάζει και όχι μόνον, αλλά και αλλού και για άλλους, η τρίτη ατάκα του Μπόστ ότι …«εβοήθη το πλοίον να βγάζει καπνόν»…
Κάποιες φήμες κυκλοφορούν, ότι σκέπτεται να πάει κατά Τρίκαλα μεριά, στα Μετέωρα στην μονή Βαρλάαμ, όχι για να μονάσει αλλά να «περισκεφθεί», να μπει κανείς ή να μην μπει στην «ελιά»; να μπει κανείς ή να μην μπει στην μεγάλη κεντροαριστερά; ιδού το ερώτημα…

.

Έλα κυρ Φώτη μας , μη μας κρατάς σε αγωνία, φώτισέ μας εμάς που αγωνιουμε ή μάλλον όλους αυτούς που αγωνιούν.
Κατακαλόκαιρο, μας πρόεκυψαν και οι παλαιστές, όλο λίπος στο μυαλό και στο σβέρκο, Νεατερντάλιοι κυριολεκτικά, ταύροι, ετοιμάζονται για τα μαρμαρένια αλώνια, να μας δείρουν αν δεν καθόμαστε φρόνιμα, να κατατροπώσουν κάθε τούρκο Κασιμ Ασλαν!

.

Να γιατί τελικά του Έλληνα ο τράχηλος, ζυγόν δεν υποφέρει…
Εχθροί του έθνους τρομάξτε, οι μπρατσάκηδες της Χρυσής Αυγής, θα το υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων, όπως με τον υπερπατριωτισμό τους οι γεννήτορές τους της 21 Απριλίου, παρέδωσαν στον Αττίλα την Κύπρο.Έλληνες, να είστε ήσυχοι και ευτυχείς, έχουμε την ασφάλεια να μας προστατευουν Ελληναράδες της Χρυσής Αυγής!!

.

Με προβληματίζει βέβαια, τι γίνεται με τον γητευτή των κυμάτων, τον ιππότη των θαλασσινών αλόγων με τις άσπρες χαίτες, τον δαμαστή του Αιγαίου και πασών των θαλασσών και Ωκεανών, μήπως ξεπλύθηκε στο απέραντο γαλάζιο το ψέκασμα και τι θα γίνει τον χειμώνα;

.

Είμαι όμως σίγουρη, με τέτοιο μυαλό, τέτοια ευφυΐα, τέτοια σοφία,τέτοια ευρηματικότητα, τέτοια μόρφωση, ο Πάνος ο …Καημένος, δεν θα μας αφήσει αδιάφορους, κάτι θα βρει και θα πει… η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται.

.

Και τώρα για τον δικό μας ο Βαγγέλη, που δεν θα γράψω, γιατί όπως έχω αναφέρει και σε άλλο άρθρο μου ως μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, προς το παρόν, είμαι νομιμόφρων, γι αυτό κι εγώ περιμένω, να μιλησω θεσμικα όταν …συνεδριάσουν τα όργανα, να οργανωθούμε κάποτε ρε σύντροφοι, όπως λέγανε παλαιότερα και τότε θα διατυπώσω και γω τις απόψεις μου βρε αδερφέ !

.

ΥΓ Δυστυχώς, η τρίτη ατάκα του Μπόστ είναι πολύ σοφή και αφορά πάρα πολλούς, όχι μόνο τον κ. Φώτη, αφορά και αυτούς δηλαδή, που «βοηθάνε το πλοιον να βγάζει καπνόν», ένα πλοίο που πραγματικά πελαγοδρομεί …

.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top