ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Ελεος πια με τους κολλητούς…

Υποτίθεται ότι έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης, μετά την πλήρη αποδόμηση της κομματοκρατίας και τη διαρκή καχυποψία και απαρέσκεια των πολιτών για τους πολιτικούς, θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν αντιληφθεί επιτέλους ότι πρέπει να μπει ένα φρένο στις αμαρτίες του παρελθόντος.

Υποτίθεται ότι έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης, μετά την πλήρη αποδόμηση της κομματοκρατίας και τη διαρκή καχυποψία και απαρέσκεια των πολιτών για τους πολιτικούς, θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν αντιληφθεί επιτέλους ότι πρέπει να μπει ένα φρένο στις αμαρτίες του παρελθόντος. Δυστυχώς όμως η λογική του βολέματος των κομματικών καρεκλοκένταυρων και των κάθε λογής κολλητών ζει και βασιλεύει…

Παρά την αποδοκιμασία της κοινής γνώμης, παρά την κριτική από τον Τύπο, οι πρακτικές της αναξιοκρατίας και της τακτοποίησης των ημετέρων σε ένα αναποτελεσματικό και ταλαίπωρο Δημόσιο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σε όποια δημόσια υπηρεσία, σε όποιον οργανισμό κι αν κοιτάξεις, θα διαπιστώσεις ότι είτε σε θέσεις ευθύνης είτε σε θέσεις συμβούλων και συμβουλίων κυριαρχούν πρόσωπα που προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα, αποτυχημένους πρώην βουλευτές, την παρέα των υπουργών, τον τόπο όπου εκλέγονται και πάει λέγοντας.

Την ώρα που χιλιάδες νέοι είναι στην ανεργία, εκατοντάδες επιστήμονες με γνώσεις και εμπειρία φεύγουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν την τύχη τους, κάποιοι επιμένουν να ανακυκλώνουν τα ίδια φθαρμένα πρόσωπα που το μόνο προσόν τους είναι η εμπειρία στους κομματικούς διαδρόμους ή να επαναφέρουν στο προσκήνιο συνταξιούχους που προφανώς διακρίθηκαν για τις στενές σχέσεις τους με την εκάστοτε εξουσία.

Ο βολέψας του βολέψαντος… Η περιβόητη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο εξαντλείται στον Παπουτσή, τον Παπαθανασίου, τον Ζαγορίτη προχθές και ένα πλήθος άγνωστων για το έργο τους αποτυχημένων βουλευτών και μόνιμων υποψηφίων που εξασφαλίζουν μισθούς και επιδόματα από το κράτος – λάφυρο… Ακόμα και ο κ. Στουρνάρας που μέχρι προχθές έδινε μάχες για περικοπές και εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, φαίνεται ότι μπήκε στον πειρασμό να εξασφαλίσει μια θεσούλα για έναν αστέρα της καραμανλικής διακυβέρνησης, τον κ. Χατζηεμμανουήλ, αλλά και τη μέχρι χθες υποδιοικήτρια της τράπεζας κυρία Λουρή, που προφανώς δεν μπόρεσε να εξαντλήσει σε πέντε χρόνια το έργο της…

Ελεος πια, κύριοι της εξουσίας. Αν δεν αντιλαμβάνεστε τις ευθύνες σας, αντιληφθείτε όσο είναι καιρός ότι ο κόσμος, οι πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους με αυτές τις συμπεριφορές, με αυτές τις πρακτικές.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top