ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ελιά τον Μάη

Η ΕΛΙΑ έχει μια ιδιαίτερη θέση στο πολιτικό σκηνικό. Σηματοδοτεί την αναγκαιότητα σύγκλισης και ενότητας των κεντροαριστερών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας.

Η ΕΛΙΑ έχει μια ιδιαίτερη θέση στο πολιτικό σκηνικό. Σηματοδοτεί την αναγκαιότητα σύγκλισης και ενότητας των κεντροαριστερών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας. Το αίτημα της δημιουργίας ενός ισχυρού ενδιάμεσου χώρου ανάμεσα στον συντηρητισμό της ΝΔ και τυχοδιωκτικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια η σύγκλιση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων σε αυτήν είναι προς το παρόν περιορισμένη. Όμως η πολιτική παρουσία της ενέχει ένα ισχυρό συμβολισμό ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί. Στις εκλογές πρέπει να βγει ισχυρή. Γιατί αυτό θα αλλάξει τους συσχετισμούς και θα οδηγήσει στην σύγκλιση περισσότερων δυνάμεων. Θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Από αυτή την σκοπιά η υπονόμευση της ΕΛΙΑΣ αποτελεί πράξη κορυφαίας ανευθυνότητας. Δεν μπορείς ενώ δεν έχεις εμφανισθεί σε καμιά εκδήλωση της ΕΛΙΑΣ, δεν έχεις μετάσχει στις κομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, σε προεκλογική περίοδο να πηγαίνεις σε εκδήλωση αντίπαλου ευρωψηφοδελτιου.

Δεν μπορείς να υποθάλπεις πρώην συνεργάτες σου που έκαναν μεταγραφή. Δεν μπορείς να κλείνεις το μάτι στους οπαδούς σου να μη ψηφίσουν ΕΛΙΑ, αλλά ΔΗΜΑΡ.

Το ΠΑΣΟΚ με απόφαση των οργάνων του μετέχει στην ΕΛΙΑ και μέσα από αυτήν δίνει την μάχη του. Επομένως το είμαι ΠΑΣΟΚ, αν δεν συνοδεύεται από το είμαι ΕΛΙΑ, δεν έχει καμιά απολύτως αξία.

Όσο για τον στενό ηγετικό πυρήνα της ΔΗΜΑΡ και όχι φυσικά όλα τα μέλη και στελέχη της, το να λέει ότι δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ γιατί μετέχει σε κυβέρνηση που εφαρμόζει τις μνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά να αγκαλιάζεται με τον πρωτεργάτη του μνημονίου, αποτελεί τον ύψιστο πολιτικό αμοραλισμό.

Όμως η κοινωνία βλέπει και κρίνει. Δεν την ενδιαφέρουν μικροπολιτικά παιχνίδια, μικροσυμφέροντα προσώπων και ομάδων, μικρόψυχες εμπάθειες. Η δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς και η σύγκλιση των δυνάμεων της αποτελεί κοινωνικό αίτημα. Γι αυτό, ανεπηρέαστοι από όλα αυτά, δίνουμε την μάχη της ΕΛΙΑΣ. Σε πείσμα όλων η ΕΛΙΑ θα πάει καλά. Μέσα στον Μάη η ΕΛΙΑ θα φουντώσει. Για τους όποιους μικροτραυματισμούς της την αποκλειστική ευθύνη θα φέρουν οι απόντες και οι υπονομευτές.

Εμείς θα ζητήσουμε λογαριασμό και όχι αυτοί.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top