ΑΡΘΡΑ

Ελπίδες σε αναμονή

soible-mosko

Μαζί με ορισμένους άλλους «ιστορικούς» συνεργάτες της «Μεταρρύθμισης» δήλωσα ότι θα ψηφίσω ΔΗΜΑΡ στις προσεχείς εκλογές και ότι θα προσπαθήσω να τη βοηθήσω.

Μαζί με ορισμένους άλλους «ιστορικούς» συνεργάτες της «Μεταρρύθμισης» δήλωσα ότι θα ψηφίσω ΔΗΜΑΡ στις προσεχείς εκλογές και ότι θα προσπαθήσω να τη βοηθήσω.

Γιατί; Η πιο απλή και ειλικρινής απάντηση είναι η ακόλουθη : δεν μπορώ να ψηφίσω κανένα άλλο πολιτικό κόμμα, ο ιδεολογικός «χώρος» της ΔΗΜΑΡ είναι και δικός μου, δεν διάλεξα ποτέ το χλωμό λευκό ή το δειλό άκυρο ενώ οι φοβερές και αιματηρές μάχες για τη ψήφο εδώ και αλλού μου απαγορεύουν προσωπικά τη λιποταξία της αποχής.

Ομολογώ όμως το πόσο θα ήθελα η καθημερινή «γραμμή» της ΔΗΜΑΡ να ήταν πιο ξεκάθαρη και πιο τολμηρή. Ορισμένες από τις πολιτικές επιλογές της (Πανεπιστήμιο, Δανειακή Σύμβαση κ.α.) δεν ξεχωρίζουν παρά μόνο λεκτικά από τις επιλογές της «παλαβής αριστεράς». Οι καλοί τρόποι σε αντιδιαστολή με τον τσιπρισμό είναι κάτι το διαχρονικά σημαντικό. Αλλά δεν αρκούν.

Αναζητώ συνεπώς επιχειρήματα για τη στήριξη. Γρήγορα. Οι σε αναμονή ελπίδες δεν αντέχουν πολύ…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top