ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Εμπρός για ένα νέο Επινέ

Η δημοκρατική παράταξη στάθηκε όρθια. Σε πείσμα των δημοσκοπήσεων, που είχαν προαναγγείλει την εξαφάνισή της, άντεξε. Ο κατακερματισμός της δεν της επέτρεψε να είναι τρίτη πολιτική δύναμη, σε μεγάλη απόσταση από το όνειδος της Χρυσής Αυγής, Όμως το μήνυμα είναι αδιαμφισβήτητο: Είμαστε εδώ και είμαστε ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα.

Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν. Ας προχωρήσουμε με θάρρος σε αυτό που έκαναν οι κατακερματισμένοι και πολυδιασπασμένοι σοσιαλιστές της Γαλλίας, το 1971. Ένα ιδρυτικό συνέδριο όλων, όπως τότε στο Επινέ (Épinay-sur-Seine) στα βόρεια του Παρισιού. Εκεί ανέλαβε γραμματέας του κόμματος ο Φρανσουά Μιτεράν και το οδήγησε, μετά από μερικά χρόνια, σε μεγάλες εκλογικές νίκες.

Ας το τολμήσουμε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top