ΑΡΘΡΑ

Ενα βιβλίο για δύο

Η σημερινή παρουσία των Γ. Παπανδρέου και Φ. Κουβέλη σε εκδήλωση για το βιβλίο της Μ. Κοππά έχει ήδη πυροδοτήσει έντονη σεναριολογία. Επειδή πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, επειδή η Μ. Κοππά είναι υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ έχοντας αποχωρήσει πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ, επειδή ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέστη στη συνδιάσκεψη για την Ελιά εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του, επειδή υπουργοί της κυβέρνησής του όπως ο Χ. Καστανίδης και ο Π. Μπεγλίτης συνεργάζονται σήμερα με το κόμμα του Φ. Κουβέλη… Για όλους αυτούς τους λόγους η παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ…

Η σημερινή παρουσία των Γ. Παπανδρέου και Φ. Κουβέλη σε εκδήλωση για το βιβλίο της Μ. Κοππά έχει ήδη πυροδοτήσει έντονη σεναριολογία. Επειδή πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, επειδή η Μ. Κοππά είναι υποψήφια με τη ΔΗΜΑΡ έχοντας αποχωρήσει πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ, επειδή ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέστη στη συνδιάσκεψη για την Ελιά εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του, επειδή υπουργοί της κυβέρνησής του όπως ο Χ. Καστανίδης και ο Π. Μπεγλίτης συνεργάζονται σήμερα με το κόμμα του Φ. Κουβέλη… Για όλους αυτούς τους λόγους η παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ αποτελεί πολιτικό γεγονός που και οι δύο γνώριζαν, αποδεχόμενοι την πρόσκληση, ότι θα ερμηνευθεί ως στήριξη του Γ. Παπανδρέου και όσων επηρεάζει στην εκλογική προσπάθεια της Μ.Κοππά και άρα της ΔΗΜΑΡ.

Η απόπειρα πολιτικής αποδραματοποίησης της σημερινής συνάντησης Παπανδρέου-Κουβέλη προσκρούει στους κανόνες του ορθολογισμού, που χάνει διαρκώς δυνάμεις ακόμη και στον φυσικό του χώρο, όπως είναι αυτός της Κεντροαριστεράς.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top