ΑΡΘΡΑ

Ένα Ποτάμι στην (πολιτική) ζωή μας!

Σταθήκαμε και πάλι αντάξιοι των καλύτερων… ασπρόμαυρων παραδόσεών μας!

Πολίτες έτοιμοι να αποθεώσουν και να εξιδανικεύσουν από τη μια, πολίτες έτοιμοι να απαξιώσουν και να διαπομπεύσουν από την άλλη…

Καινούργιο να ʼναι κι ότι να ʼναι από τη μια, καινούργιο είναι μόνο ό,τι εκπορεύεται, καθοδηγείται και ελέγχεται από μας, από την άλλη…

Ο διάλογος και η κριτική δεν μπήκαν, ως συνήθως, στην ουσία των θέσεων που εξέφρασε το Ποτάμι. Οι ταμπέλες ήταν και πάλι αρκετές, οι απολυτότητες δεν έλειψαν.

Μια δύναμη που δεν αυτοπροσδιορίζεται σαν κεντροαριστερή είναι αυτομάτως… απολίτικη, μια δύναμη που δεν κινείται με βάση τον άξονα δεξιά – αριστερά πρεσβεύει το τέλος των ιδεολογιών!

Λες και δεν γνωρίζουμε πόσες συντηρητικές απόψεις… κρύβονται πίσω από αριστερούς τίτλους, λες και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα ότι αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι μια προοδευτική μεταρρυθμιστική πολιτική που θʼ αντιπαρατεθεί στο λαϊκισμό και τις συντηρητικές επιλογές που πνίγουν το μέλλον της.

Το Ποτάμι μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει αξιοκρατία στη δημόσια ζωή, για την ανάγκη περισσότερης και καλύτερης Ευρώπης, για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην παιδεία, στην οικονομία, στην παραγωγή, στην κοινωνία.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι θέλουν να δουν τις εξαγγελίες αυτές να γίνονται καθημερινή πολιτική δράση, θέλουν να δουν τα νερά του Ποταμιού να χύνονται στη μεγάλη προοδευτική κοίτη, με όποιο τρόπο το ίδιο επιλέξει, χωρίς να μπαίνει κατʼ ανάγκην στα έτοιμα καλούπια.

Γιατί αν από την όχθη του – ισοπεδωτικού και λαθεμένου – συνθήματος «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν» – περάσουμε στην όχθη του «πολιτική… μόνο με κομματικό παρελθόν», τότε θα χαθεί κάθε ελπίδα για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας μας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top