ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ενωμένοι δικηγόροι

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει εδώ και χρόνια οδηγηθεί  σταδιακά, αργά αλλά σταθερά, σε μία πορεία απαξίωσης.

.

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει εδώ και χρόνια οδηγηθεί  σταδιακά, αργά αλλά σταθερά, σε μία πορεία απαξίωσης.

.

Οδηγοί σε αυτή την πορεία αναδείχθηκαν οι διοικήσεις του.  Διοικήσεις που πληρώθηκαν  από το ίδιο πολιτικό προσωπικό που στελεχώνει το Ελληνικό πολιτικό σύστημα καθώς ο Σύλλογος υπήρξε για πολλούς από αυτούς το σκαλοπάτι για την μετέπειτα πολιτική τους καριέρα. Πρόκειται για το ίδιο πολιτικό προσωπικό του οποίου τα πεπραγμένα καλούμαστε σήμερα, με την κρίση που όλοι ζούμε, να πληρώσουμε.

.

Σε αυτές τις συνθήκες η εμφάνιση της υποψηφιότητας του Βασίλη Αλεξανδρή ως Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποτέλεσε μία ευκαιρία που δεν μπορούσε να πάει χαμένη. Γύρω από αυτή την υποψηφιότητα και προκειμένου αυτή να στηριχτεί δημιουργήθηκε ο Συνδυασμός ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ. Η συνύπαρξη στον ίδιο Συνδυασμό ανθρώπων της Αριστεράς μαζί με συναδέλφους από όλο το πολιτικό φάσμα και μακριά από το πολιτικό προσωπικό που οδήγησε τον Σύλλογο στη σημερινή παρακμή,  προσδίδει στην υποψηφιότητα  του Βασίλη Αλεξανδρή τον υπερκομματικό χαρακτήρα που έχει ανάγκη ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας. Κοινός τόπος όλων μας η αγωνία για το αύριο του Δικηγόρου, η αγωνία για το αύριο του Συλλόγου μας. Η υποψηφιότητα του Βασίλη Αλεξανδρή παραμένει, όμως, βαθύτατα πολιτική καθώς έρχεται για να αλλάξει την πορεία του Συλλόγου μας και όχι να την διαχειριστεί. «Για να ξαναβρεί ο Δ.Σ.Α. την αυθεντική του φυσιογνωμία και το κύρος που του αρμόζει σ’ ένα κράτος δικαίου», όπως έχει πει και ο ίδιος.

.

Στις επερχόμενες εκλογές του ΔΣΑ, στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, διεκδικούμε ένα Σύλλογο Διαφανή, Συμμετοχικό και Ανανεωμένο.

.

Ο ΔΣΑ μπορεί και πρέπει  να έχει ρόλο και λόγο.

.

Δώστε μας τη δύναμη που χρειαζόμαστε να στηρίξουμε τις πολιτικές που θα αποκαταστήσουν τη θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Δικηγορικού επαγγέλματος στην Ελληνική κοινωνία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top