ΑΡΘΡΑ

ΕΟΠΥΥ ο νεότερος

Η προβλεπόμενη βίαιη συρρίκνωση της δημοσίας πρωτοβάθμιας περίθαλψης ίσως αναμετρηθεί σύντομα με τον αιφνίδιο θάνατο της.

Όλα αρχίζουν με τον ημιθανή σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ.

Στο τιμόνι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Εξασφαλίζει τη βραχυχρόνια αντοχή του νέου οργανισμού προσλαμβάνοντας συνεργάτες ιατρούς χωρίς την αναγκαία εφαρμογή υποτυπώδους υγειονομικού χάρτη. Αναφέρομαι στις σχέσεις αναλογίας ιατρικών ειδικοτήτων αλλά και υλικοτεχνικών υποδομών. Έτσι τυχαία μείγματα εξειδικευμένων ή μη ιατρών, χειρουργικών ή παθολογικών ειδικοτήτων, στο χωριό ή στην πόλη, στο βουνό ή στην παράλια, με υλικοτεχνική υποδομή ή άνευ, ενεργοποιούνται στο σύστημα. Απουσιάζει η μελλοντική λειτουργική βελτίωση της παραπάνω εφαρμογής με κριτήρια αξιολόγησης.

Στο τιμόνι ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Προσφέρει σήμερα αύξηση πλαφόν στους συνεργαζόμενους ιατρούς με χρονικό όριο μέχρι την ένταξη τους σε κινητικότητα. Μαζί τους είναι οι χειρουργικές ειδικότητες (ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, Ω.Ρ.Λ κτλ.) που ατενίζουν ήδη την απόλυση. Ταυτόχρονα εν μέσω απεργίας, προπαγάνδας, ανοχής πολιτικών και με αδύναμο συνδικαλισμό απομονώνει χίλιους ιατρούς, ως άλλο σώμα. Αυτούς που έχουν σχέση εργασίας μόνιμη ή αορίστου χρόνου, δηλαδή αυτούς που αποτελούν τον κύριο κορμό πάνω στον οποίο στηρίχτηκε και στηρίζεται ο ΕΟΠΥΥ.

Αν όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα η όσφρηση μπορεί να αναγνωρίσει ένα πτώμα και πριν ακόμα το δει.

Ο νεότερος ΕΟΠΥΥ δείχνει ότι γεννιέται πρόωρα, δυστυχώς όμως σε ώριμη σήψη.

Θα δηλωθεί κοινωνικά ως ο αδύναμος αντίπαλος η ως ο προστατευόμενος συνεργός των μεγάλων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών;

Αλίμονο έτσι η αλλιώς για τους πτωχούς, τους άνεργους και τους ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top