ΑΡΘΡΑ

Επάγγελμα… δολοφόνος!

Επάγγελμα «επαναστάτης» δήλωσε ο Νίκος Μαζιώτης στον ανακριτή που τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο για να του πάρει κατάθεση.

Στην Ελλάδα είμαστε φυσικά… ότι δηλώσεις είσαι!

Μόνο που η δήλωση αυτή, πέρα από ύβρις και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων μιας αδίστακτης τρομοκρατίας, είναι ταυτόχρονα και ύβρις στη μνήμη των μεγάλων επαναστατών – χωρίς εισαγωγικά – στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Οι μεγάλοι επαναστάτες ήταν εξέχουσες μορφές ιδεολόγων αγωνιστών που αφοσιώθηκαν και θυσιάστηκαν για ανθρώπινα ιδανικά, για την ελευθερία, την ισότητα και την αξιοπρέπεια, που εξέφρασαν τα αιτήματα για υπερώριμες κοινωνικές αλλαγές, που εμπνεύστηκαν και ηγήθηκαν πλατιών λαϊκών κινημάτων!

Οι μεγάλοι επαναστάτες δεν ήταν ληστές και πιστολάδες, δεν έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων κι ανυπεράσπιστων πολιτών, δεν ήταν ύπουλοι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, δεν ήταν επαγγελματίες…

Ότι και να δηλώνει ο Μαζιώτης στους ανακριτές, ότι και να γράφουν οι πλαστές ταυτότητες με τις οποίες κυκλοφορεί, η πραγματική του ταυτότητα θα γράφει πάντα… επάγγελμα δολοφόνος!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top