ΑΡΘΡΑ

Επιθυμίες και Πραγματικότητα

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα:                                                                                                           Το φάντασμα της εκλογικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ!

Πολλοί αντίπαλοί του πιστεύουν ότι το 2018 θα είναι όντως η χρονιά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει εκλογικά για τρείς λόγους:

1. Περικοπή εισοδημάτων σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει.

2. Πλειστηριασμοί ακινήτων/κόκκινα δάνεια

3. Επικοινωνιακή αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑίικου success story.

Ας δούμε «από κοντά» έναν-έναν.

Λέγεται ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν (πια) από τα ΑΤΜ! Αυτό θα ήταν ακριβές αν διατυπωνόταν ανάποδα: «Οι κυβερνήσεις ανεβαίνουν από τα ΑΤΜ»! Έτσι εκπαιδεύτηκε να  ψηφίζει ο ελληνικός λαός από το 1981 και μετά, από ΠΑΣΟΚ κυρίως αλλά και από Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειαζόταν να πει πολλά πράματα όταν επιτέλους ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκαν, λόγω μνημονίων, να σταματήσουν  να πολιτεύονται με βάση τα ΑΤΜ. Απλά υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει την πολιτική των προκατόχων του, αλλά… με εθνική αξιοπρέπεια και με αριστερό τσαμπουκά ενάντια σε ντόπιους δωσίλογους και ξένους τοκογλύφους!                                                                  Αυτό έκανε το 2015, αυτό κάνει και σήμερα! Εξηγούμαι:

Στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά πόσο ισχυρότερη μπορεί να είναι η συμβολική από την πραγματική πραγματικότητα. Αριστεροί είναι, με ιδέες και σύμβολα μόνο μεγαλώσανε.

Τι κάνουν; Κόβουν μισθούς και συντάξεις το ’18, υπερφορολογούν καταστρέφοντας την οικονομία σε  επίπεδο πραγματικότητας, ενώ σε συμβολικό επίπεδο σκορπάνε ελεημοσύνες στα ΑΤΜ.

Αν τα ΑΤΜ ανεβάζουν κυβερνήσεις μπορούν και να σώζουν κυβερνήσεις μοιράζοντας ψίχουλα, που κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ (μία τεράστια εκούσια και ακούσια ΣΥΡΙΖΑίικη προπαγανδιστική μηχανή) μετατρέπουν σε δίκαιη διανομή, σε τέλος της κρίσης , σε πανηγυρική απελευθέρωση από τα μνημόνια και σε μυαλά στα κάγκελα!

Δεν είναι πολύ δύσκολο! Εξ άλλου από ένα σημείο και κάτω ψηφίζεις για να παίρνεις κανένα επίδομα.

Ειδικά σε μία χώρα σαν τη Ελλάδα όπου συνυπάρχουν σήμερα. κυβέρνηση που χρησιμοποιεί το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και τη συκοφαντία με τρόπο δικτατορικών καθεστώτων, με κοινωνία εκπαιδευμένη να άγεται αγεληδόν με βάση σύμβολα, σημαιάκια, συνθήματα, συναισθήματα και επιθυμίες αντί να σκέπτεται με κοινή λογική.

Ας δούμε τώρα το ζήτημα των πλειστηριασμών/κόκκινων δανείων. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλό στόχο: Ο πρώτος είναι να προστατεύσει με τον ΠΑΣΟΚικό νόμο Κατσέλη τον εκλογικό στρατό των ψηφοφόρων του (δημοσίους υπαλλήλους και τραπεζικούς, πρώην στρατό του ΠΑΣΟΚ) που κυρίως είναι εκτεθειμένοι σε στεγαστικά (μεταξύ των οποίων βρίσκεται το σύνολο, σχεδόν, των κακοπληρωτών) και ο δεύτερος να δημεύσει (κυριολεκτικά) περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων για χρέη τους προς το Κράτος, αφήνοντας τα επιχειρηματικά χρέη προς τράπεζες να τα διαπραγματευθούν μεταξύ τους επιχειρηματίες και τραπεζίτες.

Αν οι τράπεζες μέσα από αυτή την αμφίβολη διαδικασία κάθαρσης του ενεργητικού τους μπορούν να ανταπεξέρχονται στα stress tests όλα καλά! Αν όχι, έ τότε, ακόμα και αν φθάσουμε σε περικοπές καταθέσεων η τεράστια προπαγανδιστική μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ θα πείσει ότι φταίει ο Στουρνάρας και ο Ντράγκι που δεν ανακεφαλαιοποίησαν για τέταρτη φορά(!) με ξένα λεφτά το άπατο ελληνικό τραπεζικό πηγάδι!

Και δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να το κάνει, με μία κοινωνία, ιδεολογικά πεισμένη προ ΣΥΡΙΖΑ, ότι «όλα αυτά(!) είναι αποτέλεσμα διαρκούς συνομωσίας ανθελληνικών κύκλων με ξένους και ντόπιους τραπεζικούς τοκογλύφους που θέλουν ν’ αρπάξουν τον πλούτο της χώρας»! Να μην ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία του λαού είναι πεισμένη ότι «τις τράπεζες τις έκλεισε ο Ντράγκι» και στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να προκηρύξουν έγκαιρα εκλογές μετατρέποντας ακόμα και τις περικοπές καταθέσεων σε κύριο προεκλογικό τους σύνθημα, ενάντια στους…τοκογλύφους και τους ΓεννηματοΜητσοτάκηδες!

Όσοι λοιπόν πιστεύουν ότι το πρόβλημα πλειστηριασμοί/κόκκινα δάνεια θα κοστίσει μεγάλη απώλεια ψήφων στο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιολογούν σωστά τον τρόπο που σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Οι «συζητήσεις» και οι «απόψεις» στα καφενεία του διαδικτύου και της γειτονιάς, στις οικογενειακές και στις φιλικές συγκεντρώσεις, είναι άκρως διαφωτιστικές! Αυτές έχουν αξιολογικό, εκλογικό ενδιαφέρον και όχι ο μεταξύ μας αυτάρεσκος διάλογος.

Και πάμε τώρα στο success story. Το προπαγανδιστικό αυτό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκδηλωθεί (όπως αρκετοί νομίζουν) κυρίως στο πεδίο της οικονομίας, με επίκληση δεικτών παρούσας εμπιστοσύνης και μελλοντικής ευημερίας. Το μοναδικό success story που κάθε αριστερά μπορεί να διαχειριστεί είναι ιδεολογικό. Το τέλος του προγράμματος και (ευτυχώς για τη χώρα μας) όχι και της επιτροπείας τον Αύγουστο του ’18, θα πανηγυριστεί από το ΣΥΡΙΖΑ ως νέο ’21, ως κορυφαίο γεγονός εθνικής ανεξαρτησίας, με την Ελλάδα «να αλλάζει σελίδα», «να ατενίζει με σιγουριά και αισιοδοξία το μέλλον», «να σχεδιάζει με ευθύνη και αξιοπρέπεια το αύριο». Παράλληλα, οι διορισμοί, οι μίζες, η διαπλοκή και όλα τα εργαλεία της εθνικής μας κομματοκρατούμενης διαπλοκής θα αξιοποιούνται καθημερινά από το ΣΥΡΙΖΑ σε έκταση παρόμοια με την εποχή του «Τσοβόλα δώστα όλα», τότε που αν έφερνες από το σπίτι τραπεζάκι-καρέκλα σε κάποιο διάδρομο δημόσιου οργανισμού, στο τέλος του μήνα βρισκόσουνα στο payroll του!

Ας μη μας διαφεύγει επίσης, ότι η έξοδος του Κράτους στις αγορές δεν πρόκειται να γίνει σε εχθρικό κλίμα, όχι επειδή οι αγορές θα εμπιστευθούν το success story του Τσίπρα, αλλά επειδή με θετικό το momentum της παγκόσμιας οικονομίας δεν έχουν κανένα λόγο να μετατρέψουν τις απολύτως γνωστές αγκυλώσεις, παθογένειες και αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας σε μεταδοτικούς, κρισιακούς ιούς, στο ρευστό ακόμη περιβάλλον πολλών ευρωπαϊκών εθνικών οικονομιών.

Για τον ίδιο λόγο, το σύνολο των Ευρωπαϊκών θεσμών θα εκπέμψει αντίστοιχο μήνυμα  «αισιοδοξίας» για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, τώρα πια που τα οχυρωματικά έργα της Ευρώπης απέναντι σε μελλοντική επανάληψη κινδύνου ελληνικής χρεοκοπίας επιτρέπουν στην Ευρώπη να πει:

«Αν ο Τσίπρας και η παρέα του επιμείνουν να χρεοκοπήσουν τη χώρα τους ας το κάνουν.

We don’t have to dance together»! Ο πρώτος μάλιστα που θα το πει αυτό, δεν θα είναι άλλος από τον Μοσκοβισί, αυτό το θλιβερό αδίστακτο ανθρωπάκι, το χαρακτηριστικότερο δείγμα μιας αντιφιλελεύθερης, τυχοδιωκτικής γραφειοκρατικοποιημένης σοσιαλδημοκρατίας.

Ας μην μπερδεύουμε λοιπόν κι εμείς τις επιθυμίες μας με την πραγματικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε για να μείνει γιατί δεν ήρθε καν!                                                                                                                   Υπάρχει ανέκαθεν!

Μέσα μας: Μοναχικές οικογένειες πειρατών είμαστε, συνηθισμένοι να ζούμε με ένα κράτος-δυνάστη, ρόλος που πάει γάντι στην κομμουνιστογενή κυβέρνηση του Κοτζιά και του Δραγασάκη.

Αυτό είμαστε!

Κι αυτά αλλάζουν αργά, σταθερά και όλα μαζί. Γι αυτό χρειαζόμαστε το Ευρώ και την Ευρώπη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top