ΑΡΘΡΑ

ΕΣΗΕΑ: Η διαφωνία τιμωρείται

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, «καταδίκασε» τον Πάσχο Μανδραβέλη, έναν από τους καλύτερους αρθρογράφους του αθηναϊκού τύπου, γιατί διαφώνησε σκληρά με τις απεργίες στην ΕΡΤ.

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, «καταδίκασε» τον Πάσχο Μανδραβέλη, έναν από τους καλύτερους αρθρογράφους του αθηναϊκού τύπου, γιατί διαφώνησε σκληρά με τις απεργίες στην ΕΡΤ. Δηλαδή, ο Μανδραβέλης «καταδικάζεται» (άγνωστο ακόμα σε τι) για ΕΚΦΡΑΣΗ γνώμης, πράγμα πρωτάκουστο για δημοσιογραφική ένωση, με εξαίρεση τις διαγραφές αντιφρονούντων συντακτών που είχε επιβάλει η Χούντα και προσυπέγραψαν δημοσιογράφοι-υπηρέτες της.

Προσωπικά είχα διαφωνήσει με τον Πάσχο για την ΕΡΤ, αλλά πήγα και τον υπερασπίστηκα στο Πειθαρχικό για να υπερασπίσω την ελευθερία έκφρασης κάθε αρθρογράφου. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον Πάσχο. Αν χρειαστεί και στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, γιατί, αν τελικά διαπιστωθεί ότι το συνδικάτο μας, που το συμβούλιό του δεν είναι πολιτικά αθώο, καταδικάζει ελεύθερες γνώμες, θα χρειαστεί να του ζητήσουμε να παρέμβει, όπως παρεμβαίνει σε ανελεύθερες χώρες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top