ΑΡΘΡΑ

Έχει «ψεκασμένους» ο ΣΥΡΙΖΑ;

Κοινό μέτωπο στη Βουλή και την κοινωνία συγκροτούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες! (Ενώ, όπως είναι γνωστό, έχει προηγηθεί το κοινό μέτωπο Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής). Μου το είπε αρχικά στο τηλέφωνο ένας φίλος δημοσιογράφος. Δεν τον πίστεψα, λέω «πλησιάζει η πρωταπριλιά». Δυστυχώς, το επιβεβαίωσα στο διαδίκτυο.

Όσο ήμουν παλιότερα στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και στον ΣΥΡΙΖΑ (πριν φτιάξουμε την ΔΗΜΑΡ δηλαδή), με είχαν κουράσει, ομολογώ, διάφοροι φιλοσοβιετικοί κομμουνιστές, μαοϊκοί και τροτσκιστές, αλλά «ψεκασμένους» εθνικιστές και κυρίως χαμηλού πνευματικού επιπέδου ανθρώπους, δεν είχε. Παρααλλάξαμε εποχή! (Φοβάμαι πως έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας, στην ιδέα της εθνικό-λαϊκιστικής αριστερό-ακροδεξιάς κυβέρνησης.)

Αντιπαρέρχομαι την πολιτική ουσία του μετώπου ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων: Τη συμπαράσταση στο «ηρωικό όχι» των Κυπρίων. Αντιπαρέρχομαι δηλαδή ότι το «ηρωικό όχι» δεν ήταν κατά του Σόϊμπλε και του Δ.Ν.Τ., αφού αυτοί, έχοντας ως στόχο τους Ρώσους ολιγάρχες, πρότειναν αρχικά στο Eurogroup να φορολογηθούν μόνο οι καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ. Το «ηρωικό όχι» ήταν κατά της κυπριακής ηγεσίας, η οποία στο Eurogroup, για να μη φορολογηθούν πολύ οι Ρώσοι ολιγάρχες, έβαλε στο βωμό τους μικροκαταθέτες Κύπριους, τους κάτω από 100.000 ευρώ. Για να οδηγηθεί τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται σήμερα, η κυπριακή ηγεσία, μετά την παγκόσμια κατακραυγή, στην αρχική πρόταση του Σόϊμπλε και του Δ.Ν.Τ. για φορολόγηση μόνο πάνω από 100.000 ευρώ – και επιπλέον, να βάλει χέρι στα λεφτά των ταμείων για να μικρύνει η επιβάρυνση των ρώσων ολιγαρχών!

Αντιπαρέρχομαι ακόμη ότι το «ηρωικό όχι» έστρεψε τις ελπίδες των «αγωνιστών» Ελλήνων και Κυπρίων στην «ορθόδοξη Ρωσία», η οποία, για τα μόνα που ενδιαφέρεται, είναι για την προστασία του βρώμικου χρήματος και για το αν η Κύπρος θα της δώσει στρατιωτική βάση για να μεταφέρει εκεί την αντίστοιχη από τη Συρία. Αντιπαρέρχομαι τέλος ότι το «ηρωικό όχι» διευκολύνει τον Σόϊμπλε, που λέει «Ας φύγει η Κύπρος από το ευρώ, δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο».

Αντιπαρέρχομαι την πολιτική ουσία του μετώπου ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, γιατί το ζήτημα με αυτό το μέτωπο είναι πρωτίστως ζήτημα αισθητικής: Τι δουλειά έχουν τόσοι σημαντικοί άνθρωποι της γενιάς μου, παλιά μέλη του Ρήγα και της ΚΝΕ, με τους «ψεκασμένους»; Όταν μάλιστα οι «ψεκασμένοι» έχουν ήδη συγκροτήσει μέτωπο με τους ναζί!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top