ΑΡΘΡΑ

Βυθιζόμενοι στον βάλτο της ανικανότητας και της ανυποληψίας

O κύκλος έκλεισε για αυτη την απίθανη Κυβέρνηση αλλαζόνων και κυνικών της εξουσίας. Μέσα στην τραγωδία των δεκάδων νεκρών και των χιλιάδων καμένων σπιτιών, μέσα στην οργή για την ανικανότητα μιας Κυβέρνησης που φαινόταν να παίζει και την διάλυση ενός Κρατικού Μηχανισμού , ο κύκλος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε οριστικά. Ουσιαστικά είχε κλείσει καιρό πριν, γι αυτό και μοιάζουν αστείοι όσοι μιλούσαν και μιλούν  για « σχέδια αποσταθεροποίησης». Όμως τώρα επισφραγίστηκε με την  καταφανή πολιτική και διαχειριστική αδυναμία, με την απαξίωση του Αλέξη Τσίπρα που από την πρώτη στιγμή εκείνη την τραγική Δευτέρα έπαιζε στο θεατρικό « Παριστάνοντας ότι συντονίζω », με την ανηθικότητα και την ασέβεια με την οποία μιλούσαν. Προκάλεσαν, προκάλεσαν πολύ και αυτό θα πληρωθεί αυστηρά γιατί τα λάθη συγχωρούνται από τον λαό, όχι όμως η αλλαζονεία.

Οι άνθρωποι που κρατούσαν τον αντισυστημισμό και τον τρόπο να θεραπεύσουν την χώρα από τις παθογένειες του Συστήματος στα χέρια τους φαίνονταν πια πιο ανατριχιαστικά καθεστωντικοί από τον καθένα. Οι αναμάρτητοι φαίνονταν παρακμιακοί μέσα στην αδυναμία, την δειλία παραδοχής των λαθών και των ευθυνών, μέσα στην θρασύτητα με την οποία ενοχοποιοιούσαν τους ίδιους του νεκρούς. Και μέσα σ αυτό το νοσηρό κλίμα τα πρωτοπαλήκαρα να κουνούν το δάκτυλο και να απειλούν. Ο Σκουρλέτης να κρύβεται πίσω από τον παραιτημένο πια Τόσκα , αν και ο ίδιος υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία. Ο Σπίρτζης ο άνθρωπος που παρέδιδε δωρεάν μαθήματα νομιμοποίησης τω αυθαιρέτων , να απειλεί μην « ανοίξει το στόμα του». Ο Πολάκης για να βρίσει τους πάντες που έχουν άλλη άποψη, για να βαφτίσει ρετάλια τους δημοσιογράφους και  να « βγάλει από μέσα του » την άποψη πως οι νεκροί απλά « θόλωσαν » την εικόνα μιας καλής παρέμβασης ! Ο Βερναρδάκης για να μας θυμίσει ότι ο Πρωθυπουργός είναι μικρός, μόλις 44 ετών την ώρα που στην πράξη και με τις ενέργειες και τα επικοινωνιακά κόλπα ήδη φαινόταν απελπιστικά λίγος. Η Δούρου για να μας πει το παράπονό της, ότι απλά της « κάθησε στραβή στην βάρδια». Ο Τόσκας μαζί με όσους αναξιοκρατικά διόρισε για να μας λέει ότι όλα έγιναν αλάθητα, για να παραιτείται σε λίγες μέρες και να καρατομούνται οι υπόλοιποι. Ο Κοντονής για να μας θυμίσει με την μεταγωγή Κουφοντίνα, ότι η σημερινή εξουσία είχε πάντα προνομιακές σχέσεις μ΄αυτόν τον χώρο, τόσο ώστε να κανακεύει ένα δολοφονο. Ο Τζανακόπουλος και ο Παπάς για να φοβίζουν με τα πέτρινα πρόσωπά τους και την προσπάθεια ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης. Όλοι μαζί ένα τραγικό θέμα ανθρώπων που ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι έχει διατελεστεί και νομίζουν ότι μπορεί να καταφέρουν ένα come back.

Όλα μια εικόνα ανικανότητας, αθλιότητας, θρασύτητας, χυδιαιότητας, καθεστωντισμού, ηθικής παρακμής. Όλα για να σωθεί η εξουσία που τόσο λάτρεψαν και να ενταφιαστεί οριστικά μια εναλλακτική πρόταση που υποτίθεται ότ πρέσβευαν. Όλα ύβρεις, ψέματα, υποτίμηση της νοημοσύνης ενός πληγωμένου λαού. Όλα σαν τραγικό τέλος μιας Κυβέρνησης που το μόνο που ήξερε ήταν το επικοινωνιακό παιχνίδι μέσα στο οποίο τώρα αυτοπαγιδεύτηκε από τον πανικό της. Μόνο μέλημα πια πως θα σωθεί ο “ βασιλιάς “. Θα σφαγιαστούν πολλοί στο επόμενο διάστημα για να περιοριστεί η πολιτική, ηθική ζημιάτου. Ας το θυμούνται αυτό πριν απ΄όλα αυτοί που τον στηρίζουν τώρα.

Λίγο βέβαια ενδιαφέρoυν τον λαό αυτές οι ασκήσεις σωτηρίας του αρχηγού. Αυτό που τώρα επείγει είναι η απαλλαγή μιας Κυβέρνησης αμετανόητων και αναίσθητων ψευτών που ευτέλισαν κάθε έννοια αριστεράς παίζοντας με τα πάντα. Ας μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις. Αυτό θα γίνει καταλυτικά. Οι άνθρωποι που δεν σεβάστηκαν ούτε την ανθρώπινη ζωή, θα τιμωρηθούν σκληρά και μέσα σε συνθήκες πλήρους ανυπληψίας . Αυτό είναι άλλωστε που τους πρέπει.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top