ΑΡΘΡΑ

Δεν αντέχεται τόση παραποίηση της αλήθειας

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αισθάνεται πολύ άσχημα τελευταία. Βλέπει την βαριά ήττα που έρχεται σε Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές και δείχνει πλήρη αδυναμία να αντιδράσει ουσιαστικά. Έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, την ατζέντα την καθορίζουν άλλες δυνάμεις, υπάρχει ένα συντριπτικά αρνητικό σε βάρος του κοινωνικό κλίμα. Μαζί μ΄αυτά έρχονται οι δυσάρεστες δημοσκοπήσεις που όλες μα όλες  δείχνουν ήττα του ΣΥΡΙΖΑ  και εδώ αρχίζει ο παραλογισμός.

Ο Πρωθυπουργός αφού μας ενημέρωσε πριν λίγο καιρό, ότι πάντα ανατρέπει τις δημοσκοπήσεις ( πότε άραγε έγινε αυτό και δεν το ξέρουμε;), επιτίθεται συστηματικά κατά των Εταιρειών Δημοσκοπήσεων. Επιμένει στον μύθο ότι πάντα πέφτουν έξω, ενώ ποτέ δεν έπεσαν έξω. Και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 όλες μα όλες έδιναν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα απλό σερφάρισμα στις δημοσκοπήσεις όλων των εταιρειών στις περιόδους αυτές, το αποδεικνύει. Άρα επιμένει να ψεύδεται, να παραποιεί την αλήθεια.  Έχω την αίσθηση, ότι οι έρευνες που πραγματοποιούν τα επιτελεία του Μαξίμου, δείχνουν πολύ χειρότερα αποτελέσματα από τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων και μάλλον πρέπει να προσεγγίζουν τα αποτελέσματα ερευνών της OPINION POLL που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς και δίνουν συντριπτικές διαφορές. Γι αυτό και αυτός ο διάχυτος εκνευρισμός, η εσπευσμένη ανακοίνωση μέτρων και παροχών  που βαφτίζει όπως θέλει , ο νέος παροξυσμός ψεύδους, η επιμονή σε αναποτελεσματικές πολιτικές, το αγοραίο ύφος στις ομιλίες του στην Βουλή.

Αλήθεια, αν οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω γιατί μάζεψε άρον άρον την θέση που διατύπωσε στην πρωτομιλία του στην Βουλή ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση; Γιατί στην συνέχεια, τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου άρχισαν αυτά τα αστεία, γελοία, παράλογα, ότι  μέχρι 3% ή μέχρι 5% διαφορά δεν θα είναι ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ; Το έχετε ξανακούσει αυτό από λογικό άνθρωπο; Ασφαλώς όχι, αλλά νομίζω ότι ο « χαρισματικός» και « αήττητος » δεν έχει πια καθαρό μυαλό και ότι το ισχυρό χαρτί για τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα αποδειχτεί μοιραίο. Τα δε επικοινωνιακά επιτελεία του, βλέποντας ότι τα τρυκάκια τους δεν έχουν αποτέλεσμα, δεν άνουν το αυτονόητο: να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους. Όμως αυτά μπορούν αυτά κάνουν και όλα αυτά μαζί οδηγούν σε μεγάλη ήττα που θα καταστήσει την 26η Μαΐου κομβικό σημείο για τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι μέρες περνούν και οι κάλπες θα ανοίξουν. Τότε θα φανεί η κενότητα των ισχυρισμών του Πρωθυπουργού. Τότε θα φανεί πόσο λάθος έκαναν όσοι ισχυρίζονταν ή και ισχυρίζονται ακόμα ότι ήρθαν για να μείνουν. Είναι η γνωστή ολοκληρωτικής έμπνευσης αντίληψη που μιλάει για το εξ΄ορισμού ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς , για το εξ ΄ορισμού φιλολαϊκό προφίλ της, για τον εξ ΄ορισμό προστάτη των πολλών κόντρα στις ελίτ την βοήθεια του μεγαλύτερου τμήματός της την έχει ακόμα και σήμερα.

Για αυτό υπάρχουν όμως μύθοι. Για να καταρρίπτονται και να δείχνουν την ένδεια και την υποκρισία αυτών που τους καλλιεργούν.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top