ΑΡΘΡΑ

Ξεγελιούνται ζαλισμένοι από την προοπτική της ήττας

Όταν διάβασα πρώτη φορά την είδηση για το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη αγανάκτησα και έγραψα κατευθείαν ένα σχόλιο στην σελίδα μου στο fb. Σε λίγο κάποιος μου έγραψε ότι προσπαθώ να ξελύνω τον Σημίτη! Κατάλαβα για άλλη μια φορά πόσοι υπάρχουν που διψούν για « αίμα», που τον Σημίτη όπως και άλλα πολιτικά πρόσωπα τα έχουν καταδικάσει έτσι κι αλλιώς και θεωρούν όλους όσους μπορεί να εκφράσουν μια αντίθετη άποψη,μια ένσταση περίπου ως συνυπεύθυνους, ως ανθρώπους που θέλουν να συγκαλυφτούν σκάνδαλα. Προφανώς είναι μάταιος ένας σοβαρός διάλογος με πολίτες που διακατέχονται από σύνδρομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον ορθολογισμό με βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Ουσιαστικά είναι λάτρεις ολοκληρωτικών καθεστώτων, λαϊκών δικαστηρίων κ.λ.π. Πρόκειται για μια κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ με τα συνεχή κηρύγματα μίσους, με τις ανοησίες ότι για την χρεοκοπία της χώρας φταίνε οι μίζες, με τη διαρκή ενοχοποίηση πολιτικών και άλλων που περίπου βαφτίζονται συλλήβδην διεφθαρμένοι και εχθροί του λαού. Αυτή είναι μια μεγάλη ευθύνη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που με τρόπο αδίστακτο προκειμένου να διατηρήσει δυνάμεις, χειρίζεται τα πάντα.

Δεν είναι τυχαίο, ότι αυτά τα χρόνια, επί των Κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ υπάρχει μια έξαρση διώξεων, σπάζοντας κάθε ρεκόρ συγκρότησης Εξεταστικών και Προανακριτκών Επιτροπών και αριθμού πολιτικών που διώκονται. Ας σκεφτούμε, ότι από τους πρώην Πρωθυπουργούς που βρίσκονται εν ζωή ( Σημίτης, Σαμαράς, Πικραμένος, Παπαδήμος, Καραμανλής, Παπανδρέου ) όλοι βρίσκονται είτε επί διωγμό, είτε ενοχοποιημένοι πολιτικά με τους πιο αηδιαστικούς χαρακτηρισμούς . Αν αυτό δεν παραπέμπει σε αντίληψη Μαδούρο, τότε σε τι παραπέμπει; Πάλι καλά που την έχει γλυτώσει ο Κ.Καραμανλής.Τυχαίο; Δεν νομίζω , αν θυμηθώ, ότι η εισηγητική έκθεση του εισαγγελέα Εφετών Σ. Κωσταρέλου που εντόπιζε τους Π.Παυλόπουλο, Β.Πολύδωρα και Χ.Μαρκογιαννάκη ως υπεύθυνους για επιζήμιες για το Δημόσιο συμβάσεις ύψους 148 εκατομ. ευρώ, καταχωνιάστηκε. Ο πρώτος δε επιβραβεύτηκε με την εκλογή του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ! Διόλου τυχαίο, αν θυμηθώ και άλλα…

Μήπως όμως όλα αυτά παραπέμπουν σε αγωνιώδη προσπάθεια μιας αγνής Κυβέρνησης για διαφάνεια και τιμωρία όσων έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι; Πρόκειται για το πιο σύντομο ανέκδοτο. Σε καμία επιτροπή δεν πρόκυψε κάτι. Για καμία κατηγορία δεν αποδείχτηκε τίποτα. Όσον αφορά δε στο άνοιγμα των λογαριασμών Σημίτη, δεν έχει δοθεί καν καμία εξήγηση για τον λόγο που το επέβαλε. Με το ίδιο σκεπτικό, καλό θα ήταν να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των Πρωθυπουργών και του Α.Τσίπρα συμπεριλαμβανομένου, όσων των Υπουργών και Βουλευτών μεταπολιτευτικά. Ποιον κοροϊδεύουν όμως;

Είναι φανερό και στους πιο αδαείς ότι το μόνο που έμεινε στην κυνική, αλαζονική, αδίστακτη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για να να κρατήσει το ιδεολογικά και πολιτικά προδομένο « στράτευμα» ετοιμοπόλεμο χρειάζονται « αίμα». Δεν τους πειράζει να παίζουν με υπολήψεις. Απλά θέλουν να έχουν ομήρους μέχρι τις εκλογές και μετά ας αθωωθούν όλοι. Ποιος θα θυμάται άλλωστε τι είχε ειπωθεί; Αυτή είναι η πολιτική αλητεία, η επικίνδυνη αντίληψη για τους θεσμούς, αντιδημοκρατική αντίληψη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι ταυτόχρονα η τραγωδία της Συριζαικής εκδοχής μιας λαϊκίστικης, τυχοδιωκτικής Αριστεράς.

Στην περίπτωση του Κώστα Σημίτη δε, είναι φανερό ότι κουτοπόνηρα επιδιώκουν ένα τριπλό στόχο: Την ομηρεία του πρώην Πρωθυπουργού – Την προσπάθεια να λιώσουν το ΚΙΝΑΛ – Την προσπάθεια να δημιουργηθούν τρανταγμοί μέσα στην Ν.Δ , αλλά στις σχέσεις ανάμεσα στην Ν.Δ και το ΚΙΝΑΛ. Ας το αντιληφθούν και τα δύο βασικά κόμματα που είναι τα μόνα που μπορεί να εγγυηθούν μια ομαλή πορεία της χώρας στην μετα ΣΥΡΙΖΑ εποχή κι ας μην τσιμπάνε.  Στην περίπτωση όμως του Κώστα Σημίτη εκδηλώνεται και η εχθρότητα στον « άλλο κόσμο» που εκφράζει ο πρώην Πρωθυπουργός: Τον κόσμο της σταθερής ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, του εκσυγχρονισμού, της Ανάπτυξης, των σταθερών πεποιθήσεων , του ορθολογισμού, της αλήθειας.Πρόκειται για ένα κόσμο που μισούν οι « επαναστάτες» που έχουν λατρέψει τον Τραμπ, το ψέμα, τον λαϊκισμό, τον ανορθολογισμό. Είναι παλιό αυτό το μίσος. Ξεκίνησε από το Συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ το 1996 όταν η ομιλία – χαιρετισμός του που ήταν πρόταση για την δημιουργία μίας σύγχρονης Κεντροαριστεράς , καταχειροκροτήθηκε.Από εκείνη την στιγμή η « αριστερά » του Α.Τσοχατζόπουλου, με την « αριστερά » του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ βρέθηκαν κοντά με σταθερό στόχο την αποκαθήλωση του κοινού  « εχθρού».

Ωστόσο οι πρόθυμοι « Ρασπούτιν» και οι μπροστά σε αδιέξοδα επικοινωνιολόγοι θα την πατήσουν για άλλη μια φορά.Πρώτον γιατί κατάφεραν να συσπειρώσουν όσο ποτέ το ΚΙΝΑΛ. Δεύτερο, γιατί αύξησε τον αριθμό εκείνων που πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνοι οι σημερινοί κυβερνώντες και ότι τα δύο βασικά κόμματα της Αντιπολίτευσης είναι καταδικασμένα να συνεννοηθούν μετεκλογικά στον ένα ή στον άλλο βαθμό. Τρίτο γιατί ξεχνούν ότι τους έμειναν λίγοι μήνες στην εξουσία και φαίνεται να έχουν μαζευτεί πολλοί σκελετοί στα ντουλάπια τους που ασφαλώς θα ψαχτούν μέχρι τέλος και τότε θα είναι αστείο να φαίνεται ότι σε τέσσερα χρόνια πρόλαβαν και « έμαθαν πολλά….

Ας πάρουν επομένως απόφαση. Εδώ που έφτασαν,  με παροχολογία και σκανδαλολογία δεν θα κάνουν τίποτα. Θα χάσουν συντριπτικά τις εκλογές, η χώρα θα προχωρήσει και αυτοί θα έχουν να απολογηθούν για πολλά, μα πάρα πολλά.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top