ΑΡΘΡΑ

Ζολί. Μετά πάσης ειλικρίνειας…

Δεν θα σταματήσω να ανιχνεύω τα σημαντικά της ζωής και δεν θα κουραστώ να καταγράφω «μετά πάσης ειλικρίνειας…» τις προσωπικές μου απόψεις. Τώρα, η Αντζελίνα Ζολί έβαλε θέμα που βεβαίως δεν αφορά μόνο στον γυναικείο παγκόσμιο πληθυσμό, αλλά κάθε ψυχή σ’ αυτόν τον κόσμο.

Η Ζολί αποδεικνύεται ψυχάρα και με την προσωπικότητά της σπρώχνει τις γενιές να συμπεριφέρονται με σοβαρότητα πάνω σε θέματα προληπτικής υγείας, γύρω από τον καρκίνο και όχι μόνο…

Δεν θα σταματήσω να ανιχνεύω τα σημαντικά της ζωής και δεν θα κουραστώ να καταγράφω «μετά πάσης ειλικρίνειας…» τις προσωπικές μου απόψεις. Τώρα, η Αντζελίνα Ζολί έβαλε θέμα που βεβαίως δεν αφορά μόνο στον γυναικείο παγκόσμιο πληθυσμό, αλλά κάθε ψυχή σ’ αυτόν τον κόσμο.

Η Ζολί αποδεικνύεται ψυχάρα και με την προσωπικότητά της σπρώχνει τις γενιές να συμπεριφέρονται με σοβαρότητα πάνω σε θέματα προληπτικής υγείας, γύρω από τον καρκίνο και όχι μόνο… Ενδοσκόπησε τη ζωή της πάνω σε ένα θέμα που αφορά -είπαμε- όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά έστειλε το μήνυμα της πρόληψης σε όλον τον κόσμο. Να λοιπόν μια θαρραλέα πράξη, που όσο να ’ναι, προβλημάτισε εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτή η απαστράπτουσα γυναικάρα με τα τόσα βιολογικά και υιοθετημένα παιδιά, με τη στάση της απέναντι σε βαθύτατα ουμανιστικά προβλήματα, με την διπλή μαστεκτομή που έκανε, ανέλαβε να «διδάξει» π ρ ό λ η ψ η, κάτι που λείπει από τη συνείδηση της μάζας. Και μόνο γι’ αυτό, η Ζολί ξεχωρίζει για το μήνυμα της ενέργειάς της. Παρ’ όλα αυτά, το γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ (βλέπε ΚΚΕ), δημοσιοποίησε στις 16/5 πως: «Αν οι αστοί δημοσιογράφοι, και όχι μόνο, θέλουν να προβάλουν καρκινοπαθείς αγωνίστριες με μαστεκτομή που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, ας έρθουν σε εμάς. Έχουμε να τους δείξουμε εκατοντάδες εργάτριες, άλλες λαϊκές γυναίκες που εξακολουθούν, παρά την αρρώστια, να δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, τη μάχη του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών χωρίς νταντάδες, τη μάχη συμμετοχής στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες. Αυτές οι γυναίκες που όλοι εσείς, αστική τάξη και κολαούζοι, νιώθετε μίσος για αυτές, είναι τα αληθινά πρότυπα άξια θαυμασμού και είναι χιλιάδες τέτοιες ανώνυμες γυναίκες στη χώρα μας και διεθνώς»…

Σας κουράζω, αλλά αυτή η ακατανόητη και κατάπτυστη ανακοίνωση είναι σημειολογία των καιρών, όπου οι συντάκτες της δεν βλέπουν ούτε δέντρο, ούτε δάσος. Μήτε η Ζολί παραδειγματίζει τους αμετανόητους που δεν θέλουν να δουν πως η ζωή περιέχει όλους μας. Φτωχούς και πλούσιους, φτωχές καρκινοπαθείς αγωνίστριες και πλούσιες. Η τυφλή αντίδραση στην δημοσιοποίηση της καρκινικής πρόληψης της Ζολί, δεν επιδέχεται πολιτικοποίηση του θέματος, γιατί το υποβαθμίζει και το ξεστρατίζει από τη θεματολογία του. Η μπροσούρα του ΠΑΜΕ είναι και αψυχολόγητη, όταν ο κόσμος ολόκληρος έχει εστιάσει το βλέμμα προς μια τέτοια περίπτωση ενός προσώπου με παγκόσμια ακτινοβολία. Ο αμετανόητος πολιτικός στρουθοκαμηλισμός έρχεται θρασύτατα να μας πει πως… η Ζολί μέσω της μαστεκτομής, ευνοεί τα καπιταλιστικά μονοπώλια και επιδεικνύει το «ταξικό μίσος» ενάντια στις «εκατοντάδες εργάτριες»…

Ντροπή νιώθω μπροστά σε τέτοιες… αριστερές ανακοινώσεις! Μόνο ντροπή.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top