ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ηγεμονικός και πλειοψηφικός στις συμμαχίες»!

Με αυτή τη φράση κλειδί ο Α. Τσίπρας παρουσίασε την πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ.Είπε ακόμα ότι το κόμμα του θα είναι αριστερό στις θέσεις αριστερό και στις συμμαχίες.

.

.

Συνδυάζοντας τις δύο αυτές βασικές και αδιαπραγμάτευτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο ποιητής και σε ποιους απευθύνεται σε κομματικό επίπεδο:

.

Σε όσα από τα mavericks της ΔΗΜΑΡ είτε δεν κατάλαβαν ποτέ γιατί έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ, είτε κατάλαβαν αλλά μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι η προσωπική τους ατζέντα πολιτικής επιβίωσης και από την ώρα που οι προοδευτικοί πολίτες είπαν στη ΔΗΜΑΡ «ευχαριστώ πολύ, δεν θα πάρω προοδευτικό πρόσημο» αλληθωρίζουν ξανά προς «έναν μεγάλο συνασπισμό της Αριστεράς».

.

  .

 1. Στα παλαιοπασοκικά λαμόγια τύπου Σκανδαλίδη, Σουλαδάκη, Ρέππα, Ευθυμίου και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που παραμένουν ως συντηρητικές οπισθοφυλακές μέσα στο ΠΑΣΟΚ λέγοντάς τους: «βρείτε έναν τρόπο να ξωπετάξετε το Βενιζέλο, να πάρετε τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας, αφού συμφωνούμε ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος τρόπος να ξαναντυθείτε αξιώματα και μεγαλεία και μάλιστα με την καθαρτήρια αντιμνημονιακή βούλα της αριστεράς»! Φυσικά, με το «ηγεμονικός» ξεκαθαρίζει σε όλους αυτούς ότι «δεν σας παίρνει να το παίξετε βασιλικότεροι του βασιλέως, ούτε τίποτα πολιτικοί νταήδες γιατί το copyright στο νταηλίκι το έχουμε δώσει στο Μηλιό, αλλιώς θα αναγκαστώ να αμολήσω τον Νταβανέλο και τον Παπαδόπουλο και απ’ ό,τι φαίνεται και τον Τσακαλώτο»!
 2. .

.

Λέει όμως κι άλλα ο μικρούλης με το κοκκοράκι:

.

Διευκρινίζει προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ότι «δεν ζητάμε πιστοποιητικό ιδεολογικής και πολιτικής καθαρότητας από κανέναν» και «δεν κρατάμε πολιτικό μητρώο για το παρελθόν». Τόση δημοκρατία!

.

Εδώ ο ποιητής έχει πολλαπλό ακροατήριο:

.

  .

 1. «Έλα Φωτόπουλε, έλα Μπαλασόπουλε έλα Καλφαγιάννη ελάτε όλα τα συνδικαλιστικά αποβράσματα ακόμα και με ποινικές ευθύνες, που μάθατε να ζείτε εις βάρος όλης της κοινωνίας ως καραγκιόζηδες αγωνιστές. Μαζί θα προχωρήσουμε»!
 2. .

 3. «Ελάτε όσοι Λοβερδίζοντες θεωρήσετε ακόμα και την τελευταία στιγμή ότι δεν σας βγαίνει το κόλπο και κινδυνεύει η προσωπική σας καρέκλα. Καρέκλες υπάρχουν»!
 4. .

 5. «Ελάτε όσοι ψεκασμένοι (που ‘σαι ρε Γιάννη Δημαρά, που ‘σαι ρε Γιαταγάνα, που ‘σαι ρε Γιοβανόπουλε και συ ρε γίγα Ντάβρη) θεωρείτε ότι δεν βλέπετε κοινοβούλιο μέσω Νέας Δημοκρατίας ούτε με σφαίρες!
 6. .

.

Αλλά απευθύνεται και στο ΚΚΕ και στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο ποιητής και λέει:

.

  .

 1. «Ελάτε νευρωτικοί μου σύντροφοι του ΚΚΕ ( μη με φοβάστε μία από τα ίδια είμαι αλλά χωρίς ένσημα και με μεγαλύτερη φορολογική δήλωση). Ελάτε όσοι δεν αντέχετε πια να κρατάτε την αντιπροσωπεία του σοσιαλισμού ενώ έχει κλείσει εδώ και τριάντα χρόνια το εργοστάσιο»!
 2. .

 3. «Ελάτε όσα παιδάκια του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ψάχνετε καινούργια παραλία για να παίζετε με τα αντιΕΕ(!) κουβαδάκια σας»! Δεν είναι έκτακτο αυτό το αντιΕΕ;
 4. .

 5. «Ελάτε όσοι αμφισβητείτε ανοιχτά την πολιτική του μνημονίου»!
 6. .

.

 

.

Στο τέλος θα καλέσει και τον Πολύδωρα!

.

Αυτό αγαπητοί φίλοι είναι το προσκλητήριο του ποιητή χωρίς να αποκλείεται να ακούσουμε κοντά στις εκλογές τίποτα πιο extravagant καλέσματα του τύπου   «αποπροσανατολισμένε Χρυσαυγίτη έλα μαζί μας στη μεγάλη αντιμνημονιακή πανστρατιά και θα δούμε αργότερα αν είναι καλύτερα να στείλουμε τους μνημονιακούς Μερκελιστές στο σπίτι τους ή στην κρεμάλα»!

.

«Και σύ Σάββα Ξηρέ, κάτσε εκεί που είσαι γιατί θα μας ξεφωνίσουνε. Εγώ θα το παίζω υπερασπιστής των δικαιωμάτων σου αλλά και συ πες καμιά καλή κουβέντα για μας στον κάθε μαλάκα αριστερό που έχει μπερδέψει το σκατζόχοιρο με τη βούρτσα (τι να κάνω αφού μέχρι και συ έχεις ακροατήριο στις συνιστώσες μου)».

.

Και τώρα αγαπητοί φίλοι της «Μ» το κερασάκι στην τούρτα:

.

Όλους αυτούς τους καλεί ο επαναστάτης των καταλήψεων Λυκείων για να συγκροτηθεί «ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, με ξεκάθαρο προσανατολισμό, ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, σαφείς δεσμεύσεις και ρεαλιστικό εναλλακτικό σχέδιο».

.

Εδώ χαλαρώστε λίγο και ελάτε να το απολαύσουμε:

.

Όταν κάποιος παλαιοκομματικός πολιτικός δεν θέλει να δεσμευτεί σε τίποτα συγκεκριμένο πλακώνει τις παρόλες χωρίς ουσία αλλά με κάργα συναίσθημα:

.

  .

 1. Αντί να πει ποιες είναι οι θέσεις του κόμματός του για τον πολιτικό προσανατολισμό του «νέου συνασπισμού εξουσίας» λέει ότι πρέπει αυτός να είναι ξεκάθαρος. Ξεκάθαρος αλλά χωρίς να ξέρουμε τι να λέει!
 2. .

 3. Αντί να πει ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του «νέου συνασπισμού εξουσίας» λέει ότι αυτά θα πρέπει να είναι… ριζοσπαστικά. Αλλά ριζοσπαστικό είναι και το «έξω από την ΕΕ», ριζοσπαστικό είναι και το έλα ΔΝΤ να κυβερνήσεις»!
 4. .

 5. Αντί να πει ποιές θα πρέπει να είναι οι δεσμεύσεις του «νέου συνασπισμού εξουσίας» λέει ότι αυτές πρέπει να είναι…σαφείς. Τόσο σαφείς που δεν χρειάζεται κανείς άλλος να τις ξέρει εκτός από το Στρατούλη και το Δραγασάκη!
 6. .

 7. Αντί να περιγράψει ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο του «νέου συνασπισμού εξουσίας» λέει ότι αυτό πρέπει να είναι …ρεαλιστικό!
 8. .

.

 

.

Πώς να αντικρούσεις μία τόσο συγκεκριμένη, δημοκρατική, διαφανή και ρεαλιστική πρόταση;

.

Αφού για να την αντικρούσεις πρέπει να προτείνεις «έναν παλιό συνασπισμό εξουσίας, με θολό προσανατολισμό, συντηρητικά χαρακτηριστικά, ασαφείς δεσμεύσεις και μη ρεαλιστικό εναλλακτικό σχέδιο»!

.

Αυτά τα ΣΥΡΙΖΑίικα καλέσματα δεν είναι πρώτη φορά που τα τρώμε στη μάπα.

.

Έχει προηγηθεί η ΠΑΣΟΚική «Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες» που οι διαφωνούντες με αυτή τη «θέση» θα έπρεπε να υποστηρίξουν ότι η Ελλάδα ανήκει π.χ. στους Πέρσες, ή στους Αμερικάνους (προσοχή ο τόνος ποτέ στη λήγουσα. Πάντα στην παραλήγουσα για λόγους στοιχειώδους αριστερής αισθητικής).

.

Προηγήθηκε επίσης το σόφισμα των «μη προνομιούχων» όπου χωρέσανε όλοι όσοι «αισθάνονταν μη προνομιούχοι» με αποτέλεσμα να επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου, ποιος θα πρωτοπιάσει στασίδι για να ανέλθει (ο πεινάλας, ο κομπλεξικός, ο αμόρφωτος) στις προνομιούχες θέσεις της δημόσιας αεργίας, της συντεχνιακής προσοδοθηρίας και της εθνικής ομάδας κρατικών προμηθευτών.

.

Αυτό προτείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

.

Ελάτε μαζί, πιάστε στασίδι κι όποιος προλάβει!

.

Πραγματικά  ηγεμονική συμμαχία!

.

Και σοβιετικώς αριστερή!

.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top