ΑΡΘΡΑ

Ήρθε ώρα του Καραμανλή!

Θυμάστε τον Λευτέρη Ζαγορίτη; Υπήρξε στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, διετέλεσε γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Β Αθήνας. Τώρα, όπως μεταδόθηκε χθες χωρίς να διαψευστεί, επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο αναλαμβάνοντας καθήκοντα Συνηγόρου του Καταναλωτή. Μην μπερδεύεστε που πρόκειται για ανεξάρτητη αρχή, γιατί είναι εποπτευόμενη από το υπουργείο Ανάπτυξης. Επομένως, πρόκειται για άνοιγμα του σαμαρικού συστήματος στους καραμανλικούς που χαρακτηρίζονται από έντονο ανικανοποίητο, αν αναλογιστεί κανείς πως παραμένουν ανήσυχοι παρά την αποκατάσταση του τελευταίου υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή Γ. Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ.

Θυμάστε τον Λευτέρη Ζαγορίτη; Υπήρξε στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, διετέλεσε γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Β Αθήνας. Τώρα επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο αναλαμβάνοντας καθήκοντα Συνηγόρου του Καταναλωτή. Μην μπερδεύεστε που πρόκειται για ανεξάρτητη αρχή, γιατί είναι εποπτευόμενη από το υπουργείο Ανάπτυξης. Επομένως, πρόκειται για άνοιγμα του σαμαρικού συστήματος στους καραμανλικούς που χαρακτηρίζονται από έντονο ανικανοποίητο, αν αναλογιστεί κανείς πως παραμένουν ανήσυχοι παρά την αποκατάσταση του τελευταίου υπουργού οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή Γ. Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ.

Ενώ έχει τραυματιστεί σοβαρά η σχέση πολιτών και πολιτικής, ενώ το κύρος του κομματικού συστήματος έχει καταρρακωθεί, ενώ ο αντικομματισμός καλπάζει και το αίτημα για αλλαγή των κανόνων στη δημόσια ζωή γίνεται όλο και πιο επιτακτικό, ο παλαιοκομματισμός δείχνει -ακόμη μια φορά- πόσο ισχυρός και αδιόρθωτος είναι.

Ηρθε η ώρα του Καραμανλή – αν υποθέσουμε ότι πέρασε ποτέ…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top