ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Ήττες και νίκες

Η έκθεση της ΑΛΦΑ για την πορεία των δημοσιονομικών το πρώτο εξάμηνο και οι σχολιασμοί όλων όσοι ασχολούνται σοβαρά, δείχνουν ένα σημαντικό:

Η έκθεση της ΑΛΦΑ για την πορεία των δημοσιονομικών το πρώτο εξάμηνο και οι σχολιασμοί όλων όσοι ασχολούνται σοβαρά, δείχνουν ένα σημαντικό:

Παρά το μπάχαλο, τη διάλυση, το κάψιμο της Αθήνας, τους αγανακτισμένους, το χάος που ζήσαμε, την ύφεση, τις εκλογές, η εκτέλεση του προϋπολογισμού πήγε καλά το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Ποιος το κατάφερε αυτό; Ας θυμηθούμε ότι, εκτός από το PSI που εξετέλεσε, την σχεδόν αυτόματη επιμήκυνση που κατοχύρωσε εάν πάνε άσχημα τα πράγματα το 2012, τη δέσμευση στήριξης μέχρι το 2020 που πήρε, ο Παπαδήμος ήταν αυτός που εξετέλεσε τον προϋπολογισμό – με τα βαρίδια που του είχαν φορτώσει για κυβέρνηση. Παπαδήμος και Χαρδούβελης, λοιπόν, μας κρατάνε ακόμη ζωντανούς.

Τι σου είναι τελικά αυτοί οι τεχνοκράτες που ξέρουν τι τους γίνεται!

Αυτό που γεμίζει πίκρα και οργή είναι ότι, ο Παπαδήμος άφησε λεπτομερές πρόγραμμα δράσεων για τις διαρθρωτικές αλλαγές το οποίο εκτελούσαν τα Υπουργεία – ναι αυτά τα υπουργεία, με τους πολιτικάντηδες των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ – και ήταν σε τροχιά. Από την προκήρυξη των πρώτων εκλογών πήρε τέσσερις μήνες μέχρι 1/8 ώστε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που ανέλαβαν να μας σώσουν να διαπιστώσουν ότι το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι η επαναφορά του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών σε τροχιά!

Ο Φώτης Κουβέλης είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου ήττα της πολιτικής. Σωστά, κύριε Πρόεδρε: ήττα αυτής της πολιτικής και αυτών των πολιτικών. Η ήττα η δική σας είναι νίκη των πολιτών. Με την ευκαιρία, δώστε τα χαιρετίσματά μου στον κ. Ρουπακιώτη. Προχωράτε πλησίστιοι στις «νίκες» της δικής σας πολιτικής καί βεβαίως στην ήττα της κοινωνίας.

*Ο Γιώργος Προκοπάκης είναι σύµβουλος επιχειρήσεων σε θέµατα οργάνωσης και διαχείρισης πληροφοριών, πρώην καθηγητής στο Columbia University.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top