ΑΡΘΡΑ

Η «άλλη» Ελλάδα

Κάθε μέρα, την ίδια ώρα που η παλιά «αγανακτισμένη» ακόμη Ελλάδα, τελεί ιεροτελεστίες, στους δρόμους, στις πλατείες και στα αμφιθέατρα, παίζοντας ένα Θέατρο του Παραλόγου που θα έκανε τον ίδιο τον Πιραντέλλο να ωχριά, η άλλη Ελλάδα της μισθωτής εργασίας, της αυτοαπασχόλησης,της υποαπασχόλησης και της ανεργίας, η Ελλάδα που δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές της, ξεκινάει και πάλι να προσπαθεί.

Να κάνει την δουλειά της κάθε μέρα καλύτερα, να αντέξει πρώτα, να επιβιώσει, να αποδείξει τι αξίζει. Παρατηρώντας τον κόσμο που ξανοίγεται μπροστά της, πασχίζει να μάθει, να καταλάβει, να επιχειρήσει, να ξεσηκώσει ιδέες, να δημιουργήσει τις δικές της. Δοκιμάζει, πειραματίζεται και βρίσκει δρόμους. Αλλάζει τρόπο δουλειάς ή αλλάζει και δουλειά. Δεν αγανακτεί, αλλά εξοργίζεται. Με αυτήν την «αγανακτισμένη» Ελλάδα που απειλεί να την παρασύρει μαζί της. Η Ελλάδα που γεννιέται τώρα δεν ζητάει να καεί το «μπουρδέλο» η Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος. Θέλει ένα πολίτευμα, ισχυρό, δημοκρατικό, φιλελεύθερο, πολύχρωμο, αξιακό. Απλά κάποτε στα κρυφά τα βάζει με τον εαυτό της για τα λάθη που έκανε, για αυτούς που εμπιστεύτηκε. Αγωνιά μήπως ο πόνος, η οδύνη της γέννας αυτού που έρχεται, μετατραπεί σε επιθανάτιο ρόγχο. Μαζεύει τα κομμάτια της, απογοητεύεται αλλά δεν τα παρατάει, κλαίει αλλά δε θρηνεί, πεισμώνει, προσπαθεί, απαιτεί, διεκδικεί. Εξοργίζεται αλλά δεν αγανακτεί. Τώρα ξέρει… Αλλάζει..!

Σχεδιάζει το μέλλον πάνω στο χαρτί, σκέφτεται, ετοιμάζεται με το μάτι και το αυτί της στραμμένο στην επόμενη μέρα…

Ο Χαράλαμπος Ν. Συμεωνίδης [ΕΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ], είναι μέλος του Π80 (Κίνηση για την Ανασυγκρότηση της ΚεντροΑριστεράς)

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top