ΑΡΘΡΑ

Η αξία της σιωπής

Δεν είναι εύκολη η διαχείριση μιας ήττας τόσο βαριάς, όσο αυτή που υπέστη η ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές. Κανείς δεν περιμένει την τέλεια λύση και μάλιστα αμέσως. Χρειάζεται περίσκεψη, ψυχραιμία, σοβαρότητα, προβληματισμός βάθους και απεμπλοκή από τις προσωπικές ατζέντες.

Μέχρι στιγμής γίνονται όλα λάθος. Ξέσπασαν άγριοι καβγάδες, επιδείχθηκε μεγάλο άγχος μιντιακής προβολής, με αποτέλεσμα να διεξάγεται εσωκομματική μάχη τηλεοπτικής κατανάλωσης και με τηλεοπτικούς κανόνες. Και αυτό ενώ οι βασικοί πρωταγωνιστές δεν δείχνουν να έχουν κάποια ολοκληρωμένη στρατηγική, να ξέρουν πού πηγαίνουν και πώς θα φτάσουν εκεί.

Από την πλευρά της η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει παραίτηση με μια δήλωση από την οποία απουσιάζει η αυτοκριτική, με αποτέλεσμα να θεωρείται από κάποιες πλευρές ότι πρόκειται για τακτικό ελιγμό και όχι για ειλικρινή πρόθεση.

Για να μην πέσει γρήγορα και άδοξα η αυλαία στο πολιτικό δράμα που βιώνει η ΔΗΜΑΡ, καλό είναι να υπενθυμιστεί η αξία της σιωπής που ποτέ δεν έβλαψε κανέναν όταν έπρεπε να βρει τρόπο άρσης ενός αδιεξόδου

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top