ΑΡΘΡΑ

Η ΑΥΓΗ στα… υπόγεια!

Η αλήθεια είναι ότι η Αριστερά δεν διακρίθηκε ποτέ στη χώρα μας για την ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Και προσωπικά θυμάμαι τις πολύπλοκες εμπειρίες που αποκόμισα από τις… μεγαλεπίβολες χιουμοριστικές προσπάθειες που κάναμε με τον «Σατυρίζο», στα χρόνια του ΚΚΕ, μαζί με τον Σπύρο Κομίνη, όσο και αργότερα, στα χρόνια του (κανονικού…) Συνασπισμού, με τους «The Plaka Times» στην (κανονική…) Αυγή.

Δεν μπορούσα, ωστόσο, να φανταστώ ότι η Αυγή (3/1/13) θα σημείωνε σε σχόλιό της ότι η «Μεταρρύθμιση» θορυβήθηκε που ο Αλέξης Τσίπρας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη σχετική ψηφοφορία που διοργανώσαμε για το πρόσωπο της χρονιάς!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι πήραν μέρος στη σχετική ψηφοφορία, εννοείται και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέπτονται καθημερινά την ιστοσελίδα μας για να διαβάσουν, συμφωνώντας ή διαφωνώντας με τις απόψεις που εκφράζονται. Οι εξαιρετικά δύσκολοι καιροί που ζούμε, δεν επιτρέπουν στους αριστερούς την πολυτέλεια της περιχαράκωσης και των… παραδοσιακών αφορισμών! Ούτε και θα υπήρχε και κάποιο παράπονο για το σχόλιο της Αυγής – η έλλειψη χιούμορ δεν είναι προς… θάνατον – αν δεν υπήρχε η… συνήθης πικρόχολη «αριστερή» κατακλείδα: «Ομιλούν τα υπόγεια του Μαξίμου. Χαιρετισμούς στον κ.Φαήλο». Αμήχανος και συμπλεγματικός εξυπνακισμός, που υποτίθεται ότι απαντά σε ένα δικό μου σχόλιο για την ανακοίνωση του τμήματος παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα πρόσφατα ευρήματα στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Ένα ακόμα δείγμα του τρόπου που επιδιώκει την αντιπαράθεση η «Ριζοσπαστική»Αριστερά;
Ας ελπίσουμε όχι…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top