ΑΡΘΡΑ

Η Γάζα δίπλα μας

Οι εικόνες είναι τόσο συγκλονιστικές, που δεν βρίσκονται λέξεις για να περιγραφούν. Το τι ακριβώς συμβαίνει στη Γάζα το δείχνουν οι αριθμοί: Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι νεκροί Παλαιστίνιοι ήταν 550, οι τραυματίες πάνω από 3.000, 27 θύματα στην πλευρά των Ισραηλινών. Εγινε επίθεση σε νοσοκομείο, εκτελούνται εν ψυχρώ παιδιά, μια πραγματική σφαγή αμάχων.

Η φρίκη εξελίσσεται με τη διεθνή διπλωματία απαθή, να κάνει μελοδραματικές εκκλήσεις και δηλώσεις ίσων αποστάσεων, αφήνοντας ουσιαστικά το Ισραήλ να καθαρίσει όπως νομίζει με τη Χαμάς, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και ξεπερνώντας κάθε ενδοιασμό.

O Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή υπεραμύνθηκε του δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά ακούστηκε να λέει όταν έσβησαν τα φώτα «μα ποια στοχευμένη επίθεση;», σοκαρισμένος από τον αριθμό των αμάχων που χτυπήθηκαν.

Αυτή η υποκρισία, αμηχανία, διστακτικότητα, δειλία των ηγεσιών της Δύσης, ή όπως αλλιώς προσδιοριστεί, αποτελεί κομμάτι της εικόνας που παρακολουθούν από το λόφο κάποιοι, ελπίζουμε λίγοι, Ισραηλινοί πολίτες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top