ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Η γαλάζια προπαγάνδα γίνεται κατάμαυρη

Η δημόσια συζήτηση ξεπερνάει συχνά-πυκνά το σημείο όπου αρχίζει ο παραλογισμός. Κόμματα και πρόσωπα, που κυβερνούν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, επιδίδονται σε ανηλεή ανταγωνισμό υπερβολών και ανοησιών, που κανονικά πρέπει να αφήνουν άφωνο τον κανονικό πολίτη. Πού να βρεθούν, όμως, τέτοιοι πολίτες με τόσα που υφίστανται κάθε μέρα;

Τις τελευταίες ώρες μαίνεται ο «πόλεμος» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εξαφάνιση του Ξηρού, τις δηλώσεις Τσατσόπουλου και πάει λέγοντας. Για να είμαστε, όμως, δίκαιοι, τον τόνο σε όλες τις αντιπαραθέσεις δίνουν πάντα οι κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν και την ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

Η κυβερνητική προπαγάνδα είχε τις δυο τελευταίες μέρες μια μεγάλη ευκαιρία να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στην εκδήλωση για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα. Ήταν μια μάλλον βεβιασμένη και άστοχη απόφαση, που δεν προσφέρει τίποτα στο κόμμα του. Αντί, όμως, οι κυβερνητικοί φωστήρες να θέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ερωτήματα ουσίας, το γύρισαν στον καλαματιανό και άρχισαν την προσφιλή τους τρομοκρατολογία, με προφανή στόχο να κατατάξουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους φίλους των τρομοκρατών.

Είναι τέτοιος ο οίστρος των εγκεφάλων της ΝΔ (δείτε εδώ μια καταπληκτική ανακοίνωση), που έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για την εξαφάνιση του αδειούχου καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη. Παραλογισμός. Λες και υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι ο Αθανασίου της ΝΔ και υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Δένδιας της ΝΔ. Λες και την άδεια στον Ξηρό την έδωσαν διορισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο παραλογισμός δεν σταματάει εδώ. Οι της ΝΔ κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και επειδή ένας Ιταλός καθηγητής, καταδικασμένος πριν από 35 χρόνια για συμμετοχή στις Ερυθρές Ταξιαρχίες, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Τσίπρα για την Κομισιόν. Τι θέλουν, δηλαδή, να μας πουν οι γαλάζιοι φωστήρες; Σκέφτονται πριν μιλήσουν και γράψουν; Θέλουν οι άλλοι ν’ αντιστρέψουν τις κατηγορίες;

Οι άνθρωποι κρίνονται αποκλειστικά γι’ αυτό που έκαναν και έλεγαν πριν από 30 και πλέον χρόνια; Αν ήταν έτσι, ο κ. Βορίδης, παλιός υποστηρικτής της χούντας και μετέχων σε ομάδες καδρονοφόρων, πώς σήμερα είναι επίλεκτο στέλεχος της ΝΔ;

Οι φωστήρες της ΝΔ, που πάνε να βγάλουν το δεύτερο μεγάλο κόμμα περίπου γιάφκα τρομοκρατών, ξεχνούν ότι από το δικό τους κόμμα έχουν περάσει παντός τύπου ακροδεξιά και χρυσαυγίτικα μπουμπούκια;

Τα μεγάλα κόμματα είναι σούπερ μάρκετ. Έχουν κάθε καρυδιάς καρύδι. Αυτό συνέβαινε παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ, σήμερα συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, που μεγάλωσε απότομα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον ανεκδιήγητο βουλευτή Διαμαντόπουλο, που δηλώνει αναρχικός, αλλά δέχεται να απολαμβάνει όλα τα καλά του συστήματος, αλλά τι σημαίνει αυτό; Είναι ο μόνος ανεγκέφαλος που υπάρχει στο Κοινοβούλιο και στα κόμματα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος ως κυβέρνηση, αλλά όχι γι’ αυτά που θέλουν οι γαλάζιοι φωστήρες. Μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος, επειδή δεν θα ξέρει πού θα πατά και πού θα πηγαίνει, αν του σκάσει κάποιο επεισόδιο χρεοκοπίας, καθώς η οικονομική του πρόταση είναι ανερμάτιστη και αντιφατική.

Όμως, αν οι φωστήρες της ΝΔ συνεχίσουν να πασχίζουν να πείσουν ότι, αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κυβερνήσουν τρομοκράτες, θα χάσουν το παιχνίδι. Αν, δηλαδή, δεν το έχουν χάσει ήδη. Καλύτερα ν’ αλλάξουν πλευρό-και μυαλά- εκεί στο Μαξίμου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top