ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Η Διεθνής Κοινότητα οφείλει άμεσα να τερματίσει την τραγωδία στη Συρία

Τους τελευταίους μήνες η ανθρωπότητα με απορία αλλά και σοκαρισμένη παρακολουθεί την συνεχώς εντεινόμενη πολυετή κρίση στην Συρία.

Κρίση πολεμική, κρίση πολιτική, κρίση ανθρωπιστική, κρίση πολιτισμική.

Πολιτισμικοί θησαυροί χιλιετιών καταστρέφονται, πανάρχαιοι γηγενείς πληθυσμοί ξεριζώνονται και εξοντώνονται, θρησκείες διώκονται, η ανθρωπιστική καταστροφή συνεχώς οξύνεται.

Το ερώτημα που με όλο και μεγαλύτερη ένταση τίθεται, είναι τι κάνουμε;

Τι κάνουν οι κυβερνήσεις, οι διεθνείς οργανισμοί, οι πολίτες, για να αντιμετωπιστεί, να διευθετηθεί και να λήξει αυτή η τραγωδία, που κάθε μέρα συντελείται στα κράσπεδα της Ευρώπης.

Η όποια μέχρι σήμερα αντιμετώπιση και αυτή ακόμα στα σπάργανα, αναφέρεται στις μεταναστευτικές ροές που η κρίση προκαλεί και μάλιστα με κοντόφθαλμες «λογικές» από αρκετούς.

Φοβίες, αρνητικοί αταβισμοί, ακραίες εγκληματικές πρακτικές αναβιώνουν ή και πρωτοεμφανίζονται.

Η ανάγκη να δράσουμε, να δράσουμε συλλογικά είναι πέρα από οποτεδήποτε επείγουσα.

Η όποια καθυστέρηση, παρέχει χρόνο όχι μόνο στην συνεχιζόμενη καταστροφή, αλλά και στην περαιτέρω ενίσχυση κάθε μορφής εξτρεμισμού.

Οι όποιες γεωστρατηγικές διαφοροποιήσεις και συμφέροντα, πρέπει να υποχωρήσουν μπροστά στην άμεση αναγκαιότητα ειρήνευσης, εκδημοκρατισμού και ανασυγκρότησης της περιοχής.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει αυτή η τραγωδία.

Πρέπει άμεσα να οργανωθεί διεθνής διάσκεψη για το θέμα της Συρίας η όποια κατά τη γνώμη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ειρήνευση την περιοχή.

Ηγέτες και διεθνείς οργανισμοί πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες πρωτοβουλίες και κινήσεις.

Η κατάσταση που επικρατεί δεν χωράει άλλες καθυστερήσεις.

Πηγή:http://www.tribune.gr/

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top