ΑΡΘΡΑ

Η Ελιά θα φυτρώσει και θα καρπίσει

Τις τελευταίες ημέρες διαμορφώθηκε στα ΜΜΕ ένα κλίμα ότι η Ελιά τελείωσε, ότι το εγχείρημα της κεντροαριστεράς απέτυχε, ότι ο ενδιάμεσος χώρος αναζήτα άλλες λύσεις. Όλα αυτά ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τι συνέβη στην πραγματικότητα;Ο Γιάννης Βούλγαρης πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και του ανακοινώσε ότι οι 58 θα πάρουν μέρος στην συνδιάσκεψη των κεντροαριστερών δυνάμεων υπό την αιγίδα του ΕΣΚ, θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις ευρωεκλογές,…

Τις τελευταίες ημέρες διαμορφώθηκε στα ΜΜΕ ένα κλίμα ότι η Ελιά τελείωσε, ότι το εγχείρημα της κεντροαριστεράς απέτυχε, ότι ο ενδιάμεσος χώρος αναζήτα άλλες λύσεις.

Όλα αυτά ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τι συνέβη στην πραγματικότητα;Ο Γιάννης Βούλγαρης πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και του ανακοινώσε ότι οι 58 θα πάρουν μέρος στην συνδιάσκεψη των κεντροαριστερών δυνάμεων υπό την αιγίδα του ΕΣΚ, θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις ευρωεκλογές, αλλά δεν θα μετάσχουν με πρόσωπα ως 58 στο ευρωψηφοδέλτιο.

Το ίδιο απόγευμα ΠΑΣΟΚ, Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα, Δυναμική Ελλάδα, Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012, Νέοι Μεταρρυθμιστές συμφωνήσαν σε πλήρη συμμετοχή και σε συνδιάσκεψη και στο ευρωψηφοδέλτιο.

Μάλιστα με συμμετοχή και της αντιπροσωπείας των 58 συμφωνήθηκε το όνομα της παράταξης και η οργανωτική και πολιτική επιτροπή της συνδιάσκεψης. Άρα όλες οι κεντροαριστερές δυνάμεις συμφωνήσαν στην προώθηση του εγχειρήματος της Ελιάς. Αλλά και η μη συμμετοχή των 58 στο ευρωψηφοδέλτιο έμεινε έωλη.

Μια σειρά στελέχη των 58 δηλώσαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την απόφαση και ότι αυτά θα πάρουν μέρος στο ψηφοδέλτιο. Εξ άλλου δημιουργήθηκε κίνημα τοπικών πρωτοβουλιών των 58. Η μια μετά την άλλη οι πρωτοβουλίες πόλεων και περιοχών ζητούν πλήρη συμμετοχή στο εγχείρημα της Ελιάς και στο ευρωψηφοδέλτιο.

Άρα θα υπάρξει ένα ευρύ ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς από κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα των 58,τοπικές πρωτοβουλίες, προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών. Η Ελιά όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά απέκτησε νέα δυναμική.

Γιατί πρέπει να εκφράσει τον χώρο του κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμισμού, και της πολιτικής οικολογίας. Γιατί πρέπει να υποκρουσθεί η καταστροφική πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί είναι αίτημα του ανέστιου κόσμου της κεντροαριστεράς. Γιατί όλα αυτά δεν μπορεί να καλυφτούν από τηλεπερσόνες με απολίτικα ψηφοδέλτια γενικολόγου κοινού νου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top