ΑΡΘΡΑ

Η Ελλάδα του διχασμού

Eνω λίγες ώρες απομένουν για το οριστικό τέλος του προγράμματος χρηματοδότησης των μη φερρέγγυων πλέον ελληνικών τραπεζών  και με την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος να είναι πλέον ανύπαρκτη, αξίζει να γίνει μια ανασκόπηση από τη οπτική ενός φοιτητή.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι να διχάζονται, με την ιστορία να το έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις. Δυστυχώς,όμως,  η ιστορία επαναλαμβάνεται. ….Με το δημοψήφισμα λοιπόν της επερχόμενης Κυριακής ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε ένα τεράστιο δίλλημα. Γιατί λοιπόν μια νεοσύστατη κυβέρνηση με ισχυρή λαική εντολή να συντελέσει ακόμη περισσότερο στο να επιτείνει τον διχασμό και την αβεβαιότητα ;

Έπρεπε να φθάσουμε στο σημείο να κλείσουν οι τράπεζες, να υπάρχει όριο ανάληψης μετρητών  και οι συνταξιούχοι να περιμένουν ουρές για να πάρουν τη σύνταξή τους για να αντιληφθεί η κυβέρνηση πως το timing του δημοψηφίσματος ήταν τελείως λάθος!!!!!!

Διότι αν το δημοψήφισμα γινόταν δύο μήνες πριν που τα ταμεία δεν ήταν τελείως άδεια η διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερη  .Που είναι ,λοιπόν, η αξιοπρέπεια που έταξε ο κ.Τσίπρας στο λαό που τον ψήφισε και τον εμπιστεύτηκε να του φέρει την πολυπόθητη ελπίδα;

Και το τεράστιο ερώτημα που τίθεται εδώ είναι γιατί ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε να διχάσει το εσωκομματικό στρατόπεδό του και επέλεξε να διχάσει τον ελληνικό λαό όπου το 70% του δεν έχει καταλάβει το ερώτημα του δημοψηφίσματος και το υπόλοιπο 30% επιλέγει «ναι» ή «όχι» με καθαρά κομματικά συμφέροντα !!!!!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top