ΑΡΘΡΑ

Η εξαγωγή του διχασμού

Η σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης έχει μεταφερθεί και εκτός συνόρων, με το ευρωκοινοβούλιο να αξιοποιείται ως πεδίο αντιπράθεσης για εσωτερική κατανάλωση. Η εντύπωση που δημιουργήθηκε στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, με αφορμή τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ήταν θλιβερή για την ποιότητα διαλόγου μεταξύ των ελληνικών κομμάτων, αλλά και αποκαλυπτική του βαθμού εσωστρέφειας που χαρακτηρίζει το πολιτικό σύστημα.

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν την κυβέρνηση για μερκελισμό μπροστά σε εμβρόντητους συναδέλφους τους από άλλες χώρες, αρκετοί από τους οποίους, και ανεξαρτήτως πολιτικής ομάδας, υποστήριξαν την κυβέρνηση συγχαίροντάς την για τον τρόπο άσκησης της ευρωπαϊκής προεδρίας.

Είναι προφανές ότι έτσι τραυματίζεται η ελληνική αξιοπιστία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δυσκολεύει η προσπάθεια διαμόρφωσης συμμαχιών και αποκτούν επιχειρήματα οι θεωρητικοί της ελληνικής “ειδικής περίπτωσης”.

Η χώρα έχει μόνο να κερδίσει από την ενότητα μεταξύ των ευρωβουλευτών των δημοκρατικών κομμάτων και από την κοινή τους προσπάθεια για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο. Κρίμα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top