ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Η επανεκλογή του Γ. Καμίνη

Russian destroyer Smetlivy leaves the harbour at the Crimean port of Sevastopol

Σε πολλές περιπτώσεις οι αμφίρροπες μάχες και οι οριακές νίκες  σφραγίζουν κυοφορούμενες μεγάλες αλλαγές. Έχει αυτά τα χαρακτηριστικά η νίκη της Κυριακής  του Γ. Καμίνη. Όχι  πως στερούνται σημασίας οι άλλες μεγάλες αναμετρήσεις, με πρώτη την  μεγάλη νίκη του Γ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.

Σε πολλές περιπτώσεις οι αμφίρροπες μάχες και οι οριακές νίκες  σφραγίζουν κυοφορούμενες μεγάλες αλλαγές. Έχει αυτά τα χαρακτηριστικά η νίκη της Κυριακής  του Γ. Καμίνη. Όχι  πως στερούνται σημασίας οι άλλες μεγάλες αναμετρήσεις, με πρώτη την  μεγάλη νίκη του Γ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.

.

Στο Δήμο της  Αθήνας αναδείχθηκε από τον Γ. Καμίνη  λόγω και  του βάρους την πρωτεύουσας- και εκεί πρέπει πρωτίστως  να ολοκληρωθεί- ένα  άλλο παράδειγμα πολιτικής διαχείρισης,  που τα βγάζει πέρα στα δύσκολα   της κρίσης και προσβλέπει στην  εθνική ανασυγκρότηση.

.

Στην πρωτεύουσα αναμετρήθηκαν  οι δύο προσεγγίσεις ως προς το ρόλο της πολιτικής στις μέρες μας . Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι επιλέχθηκαν ως τα  πλέον κατάλληλα κομματικά στελέχη από τις νομενκλατούρες των κομμάτων τους. Και πορεύτηκαν με τα στερεότυπα της μεταπολίτευσης που θέτουν την επικοινωνία πάνω από την πολιτική ουσία. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του τωρινού αντιπάλου του , του κ. Γ. Σακελλαρίδη. Ήρθε στο Δήμο ως επιλογή, κατ εικόνα και ομοίωση του αρχηγού του, με κύριο όπλο την καλή  επικοινωνία των κομματικών στόχων. Ας μην αναφερθούμε στις άλλες περιπτώσεις. Ακόμα και εκείνης του Κασιδιάρη για την ανάδειξή του οποίου στην τέταρτη θέση ( σχεδόν ισόψηφο του Σπηλιωτόπουλου), υπάρχουν και συγκυριακές, πέραν των γενικότερων , ευθύνες.

.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κριτική στον Καμίνη εστιάστηκε στα περίφημα έργα. Η συντριπτική πλειοψηφία των  πολιτικών στελεχών της μεταπολίτευσης (νέοι και παλιοί) θεωρεί  πως το μέγιστο  κριτήριο της επιτυχίας, ακόμη και στην περίοδο της πιο μεγάλης οικονομικής  κρίσης,  είναι τα έργα (ασφαλτοστρώσεις , πεζοδρόμια , πλατείες και …εγκαίνια). Γι αυτό και οι περισσότεροι ζητούσαν από τον Καμίνη να τους δείξει τα έργα του.

.

Το μεγάλο έργο της διοικητικής και οικονομικής αναμόρφωσης του  πρώτου Δήμου της χώρας με την εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων δεν τους λέει και πολλά. Δεν περιείχε ούτε  εργολαβίες, ούτε διορισμούς, δηλαδή λεφτά για ξόδεμα.

.

Φυσικά ούτε λόγος για την δημιουργία δομών υποστήριξης της (νεανικής) επιχειρηματικότητας που προετοιμάζει  διεξόδους στο μέγιστο των προβλημάτων: την παραγωγική απασχόληση.

.

Ακόμα και το τεράστιο κοινωνικό έργο με το βάρος στην υποστήριξη των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας, σε μια εποχή κατάρρευσης, το υποτιμούν, παρά τις αοριστίες περί κοινωνικής ευαισθησίας .

.

Η εμμονή στην νομιμότητα και η βελτίωση της καθημερινής ζωής (ας θυμηθεί κανείς την καθημερινότητα στην Αθήνα πριν δύο χρόνια) , η ασυμβίβαστη αντίσταση στην αυθαιρεσία  της Χρυσής Αυγής, κι άλλων μειοψηφιών, δεν είναι γι αυτούς  έργο.  Αν και υπάρχουν  και έργα, όταν έγινε δυνατή η άντλησή πόρων, απευθείας    από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

.

Η αντοχή του Γ. Καμίνη και η επικράτησή του στην κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής μας αφορά όλους. Μέσα από τις δυσκολίες της κρίσης, έχουμε την δυνατότητα να αναδείξουμε σαν κοινωνία ένα νέο παράδειγμα πολιτικού, ξεκινώντας από την αυτοδιοίκηση,    που θα έχει ως προτεραιότητα την υπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας και του πολίτη.

.

Οι  επιλογές πολιτικών ταγών θα μπορούν πλέον  να   γίνονται μέσα από κοινωνικές διαδικασίες. Η καταλληλότητα θα κρίνεται από το ήθος, την επαγγελματική επάρκεια, και την πραγματική διαθεσιμότητα. Επιτέλους οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά μπορεί να είναι κανονικοί άνθρωποι κι όχι καρικατούρες  σαν αυτές που περισσεύουν στα ΜΜΕ.

.

Πολλοί  πολίτες της Αθήνας αντιστάθηκαν στις πανταχόθεν  πιέσεις της πολιτικής πόλωσης και κράτησαν όρθιο το Δήμαρχο και το νέο πολιτικό παράδειγμα που εκπροσωπεί.

.

Τώρα η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της πρωτεύουσας έχει την ευκαιρία, την τιμή και την ευθύνη να εκλέξει για την επόμενη πενταετία Δήμαρχο τον Γ. Καμίνη.    Να κάνει την Αθήνα και  «πρωτεύουσα» στην ανασυγκρότηση της χώρας. Άλλωστε είναι η εποχή των μεγαλουπόλεων όπως λέει κι ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top