ΑΡΘΡΑ

Η ευθύνη μιας θεαματικής αυτοκτονίας

Πενθώ, όπως όλοι, υποθέτω, για τον συνταξιούχο που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα. Είναι προφανές ότι είχε φτάσει στα όρια της αντοχής του. Για ποιούς λόγους; Το κείμενο που του αποδόθηκε δεν με πείθει όχι για την αυθεντικότητά του, αλλά για το «δίκιο» του αν υπάρχει κάτι τέτοιο σε μια πράξη απελπισίας που είναι η αυτοκτονία. Χωρίς να βρεθεί κανένας δικός του να τον σταματήσει…

Θέλησε η απελπισία του αυτή να έχει δημόσιο και θεαματικό χαρακτήρα. Όπως δημόσιο χαρακτήρα έχουν όλες οι βαρύγδουπες δηλώσεις, όλα τα βαρύγδουπα άθρα για προδοσίες, Τσολάκογλου, κατοχές και απόλυτες καταστροφές που επιτρέπουν σε μερικούς πασίγνωστους να κερδίζουν το προσωπικό, πολιτικό και επικοινωνιακό ψωμάκι τους, χωρίς να σκέφτονται ποτέ ότι μερικοί αδύναμοι μπορεί να τους πάρουν στα σοβαρά και να προχωρήσουν στο αδιανόητο.

Για μένα όλοι αυτοί είναι ηθικοί αυτουργοί για τον θάνατο ενός ανθρώπου, προχτές το πρωί, στο Συνταγμα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν θύμα τους. Δεν ήταν ήρωας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top