ΑΡΘΡΑ

Η ευκαιρία της φιλελεύθερης Kεντροαριστεράς είναι ΤΩΡΑ

Ένα από τα πιο συνηθισμένα δημοσιογραφικά κλισέ των ημερών είναι το «ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα».

Σημαίνει ότι αρνείται να «αγωνιστεί» στο «γήπεδο» της πολιτικής ότι επιχειρεί να κερδίσει χρόνο και όσο περισσότερο διαρκέσει αυτό, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κενό που θα υπάρχει στην πολιτική εκπροσώπηση.

Το νεοσταλινικό μόρφωμα του 3-4% που καβάλα στο κύμα της κρίσης (πολιτισμικής που κορυφώθηκε το 1989 και εξελίχθηκε σε οικονομική το 2010) κατάφερε να αρπάξει τη Βουλή και την Κυβέρνηση, βρίσκεται στο αδιέξοδο του μεγάλου εκλογικού ποσοστού που πήρε τον Ιούνιο.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι το συντριπτικά κυρίαρχο μέρος του 31,1% είναι το άξεστο, φασίζον αυριανικό ΠΑΣΟΚ (γιατί πώς να το κάνουμε, δεν βγαίνουν αλλιώς τα νούμερα) που εκπαιδευμένο από τον πρωτεργάτη του επιθετικού λαϊκισμού, τον Ανδρέα Παπανδρέου, μετανάστευσε μαζικά στο κόμμα του μίμου του Α.Π. όταν το ΠΑΣΟΚ επιτέλους σταμάτησε να δανείζεται υπονομεύοντας την οικονομία, όταν δηλαδή επιτέλους πήρε την πιο σωστή του απόφαση!

Αυτός ο κόσμος δεν ενοχλήθηκε από την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θεσμικό οικοδόμημα της Δημοκρατίας μας.

Αυτός ο κόσμος δεν ενοχλείται (στον βαθμό βέβαια που το συνειδητοποιεί, πράγμα πολύ αμφίβολο) ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κάνει το μόνο που ξέρει από τότε που ως μαθητής Λυκείου κατέστρεφε σχολικές υποδομές:

Ότι είναι ένα «μοήυτρο» που διχάζει, ψεύδεται, φανατίζει, μισεί, τρομοκρατεί, καταστρέφει, συκοφαντεί γιατί με αυτά ανατράφηκε, με αυτά τρέφεται και συντηρείται πολιτικά, πνευματικά και ψυχικά.

Ότι είναι ένας ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ που με αντίστοιχα κριτήρια επέλεξε κομματικούς, κρατικούς και παρακρατικούς συνεργάτες στην συνειδητή προσπάθειά του να προσβάλλει ανεπανόρθωτα ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα.

Αυτός ο κόσμος, που δονήθηκε σεξουαλικά στην ιδέα «να κλείσει τη δεξιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» δεν ενοχλήθηκε ποτέ στα τέσσερα χρόνια που ο εκλεκτός του επέλεξε να συγκυβερνήσει με την πατριδοκάπηλη ακροδεξιά του Καμένου και των ΑΝΕΛ.

Τα έχει αυτά ο λαϊκισμός ως άρνηση του κοινού νου.

Αυτός ο κόσμος, μέσα στην ογκώδη άγνοιά του και στον ογκωδέστατο φανατισμό του δεν δύναται να συνειδητοποιήσει ότι ο γκαιμπελισμός του Τσίπρα είναι βαθιά ψυχική διαστροφή που δεν διορθώνεται.

Καταγγέλλεται και απομονώνεται.

Και αν και όταν αποδειχθεί ότι παρέβη τους νόμους μας διώκεται ποινικά.

Όπως όλοι μας.

Από την άλλη, αυτός ο άγριος κόσμος, ήρθε σε επαφή με την απόλυτη διάψευση των προσδοκιών του στη διάρκεια διακυβέρνησης Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ.

Βρέθηκε στην πραγματικότητα του αντιμνημονιακού 3ου μνημονίου, των κλειστών Τραπεζών, της υπερφορολόγησης, της συνεχούς περικοπής εισοδημάτων και του απόλυτου μπάχαλου στην λειτουργία του Κράτους (παράδειγμα ο ΕΦΚΑ), των Πανεπιστημίων και ιδιαίτερα του μεταναστευτικού.

Αυτός ο κόσμος έδωσε 31.1% στον ΣΥΡΙΖΑ υποκύπτοντας για μία ακόμη φορά στη μυθολογία ότι «θάρθει η δεξιά, θα σας κόψει μισθούς συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, επιδόματα και θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους».

Όμως η δεξιά ήρθε!

Με 40%!

Και ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει τη μπάλα στην εξέδρα επειδή η δεξιά κάνει τα αντίθετα!

Μειώνει δραστικά τη φορολογία, αυξάνει συντάξεις, αναδιοργανώνει στοχευμένα την κοινωνική πολιτική προς όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, δίνει κίνητρα σε επιχειρήσεις, εμβληματικές μα και άλλες μεγάλες επενδύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ έχει καταφέρει σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών να ανατρέψει εντελώς το κλίμα  δυσπιστίας που είχε βυθίσει τη χώρα ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του μειώνοντας σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο το κόστος του κρατικού δανεισμού.

Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει απλά τη μπάλα στην εξέδρα αλλά ας προσέξουμε πολύ γιατί δεν κάνει μόνο αυτό:

Επιστρέφοντας σε πρακτικές εμφύλιου διχασμού αντίστοιχες με την εποχή των αγανακτισμένων πουλάει τρέλα.

Γιατί τρέλα πουλάς όταν λες ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ που με θεσμικό σεβασμό προκάλεσαν την εξεταστική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου δεν θέλουν να καταθέσει ο Φρουζής!

Τρέλα πουλάς όταν επί τέσσερα χρόνια επίορκοι δικαστικοί εξυπηρετητές σου, εμπόδισαν με πρακτικές παρακράτους τη Δικαιοσύνη να αγγίξει τον πραγματικό χώρο του τεράστιου (διεθνούς) σκανδάλου της διόγκωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Τρέλα πουλάς όταν βάζεις χρεοκοπημένα πολιτικά αποβράσματα τύπου Ραγκούση να μιλάνε με χρυσαυγήτικο μίσος περί χουντοδεξιού κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με οργανωτή τον Τσίπρα πιστεύει ότι έχει ακόμα τη δυνατότητα να διαχειρίζεται αυριανικές συνειδήσεις, κόντρα στην πραγματικότητα, κόντρα στην κοινή λογική.

Και το ερώτημα είναι ένα και πιεστικό:

Πώς και πότε θα απαντήσει σε αυτήν την ευκαιρία η Κεντροαριστερά;

Θα αποφασίσει ο φιλελεύθερος δημοκρατικός και πραγματικά πατριωτικός πυρήνας της να επιχειρήσει τη φυγή προς το μέλλον καλύπτοντας το πολιτικό κενό της αμηχανίας ΣΥΡΙΖΑ;

Θα αποφασίσει να αφήσει ομφαλοσκοπήσεις, ώστε να δημιουργήσει τον δεύτερο αξιόπιστο πολιτικό πόλο που χρειάζεται η χώρα μας ώστε να μην επιστρέψουμε στον απόλυτο κίνδυνο να ζητά μια δεύτερη θητεία το μούτρο, μεταμφιεσμένο σε φιλελεύθερο σοσιαλδημοκράτη;

Κι αν όχι τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει πού πατεί και που βρίσκεται, αν όχι τώρα που «θαλασσοδέρνεται» για να μη χάσει το 3% των εκφασισμένων μπαχαλάκηδων, αν όχι τώρα που ο Γερουλάνος άφησε (επιτέλους) ελεύθερα τα αισθήματα αγάπης και στοργής προς τον Ηλιόπουλο, αν όχι τώρα που ιδεολογικός καθοδηγητής του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει ο θεωρητικός ογκόλιθος Χάρης Καστανίδης πότε;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top