ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Η Κίττυ ανάμεσά μας

Πέθανε η Κίττυ Αρσένη και μας άφησε απροετοίμαστους να την πενθήσουμε. Για να την βρεις πρέπει πρώτα να παραμερίσεις το δάσος με τα ξεσαλωμένα «εγώ» που μας κατέλιπεν η Μεταπολίτευση. Το δικό της ήταν ένα φυλλαράκι και όσοι το εντοπίσαμε από νωρίς ας θεωρήσουμε τους εαυτούς μας κερδισμένους. Διδάσκεται, θα μου πεις, η αξιοπρέπεια;

Πέθανε η Κίττυ Αρσένη και μας άφησε απροετοίμαστους να την πενθήσουμε. Για να την βρεις πρέπει πρώτα να παραμερίσεις το δάσος με τα ξεσαλωμένα «εγώ» που μας κατέλιπεν η Μεταπολίτευση. Το δικό της ήταν ένα φυλλαράκι και όσοι το εντοπίσαμε από νωρίς ας θεωρήσουμε τους εαυτούς μας κερδισμένους. Διδάσκεται, θα μου πεις, η αξιοπρέπεια; Παρατηρώντας τα γερασμένα παιδιά της σημερινής Αριστεράς, αμφιβάλλω, αμφιβάλλω πολύ. Και όμως όταν την σακάτεψε η χούντα, η Κίττυ ήταν νέο κορίτσι. Βασανίστηκε, καταδικάστηκε, δραπέτευσε και ανάγκασε τον ανέμελο έξω κόσμο να ρίξει τη ματιά του στην Ελλάδα, ταρακουνώντας τους ίδιους του τους θεσμούς, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οταν τη γνώρισα ήταν σαν να μην επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο που μάθαινα από οικογενειακούς ψιθύρους και κρυφακούσματα σε ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ηταν, πώς να σας το πω, ένας κανονικός άνθρωπος. Δεν διεκδίκησε πρώτη μούρη στη μαρκίζα, δεν καβαλίκεψε στάδια, ψηφοδέλτια, δάφνες και πικροδάφνες. Από το μεγάλο socializing της μεταπολιτευτικής Αριστεράς, η Κίττυ κράτησε μόνο ένα μικρό κομματάκι δημοκρατίας. Από αυτό έγινε αναγνωρίσιμη στις δημοκρατικές και στις γυναικείες διεκδικήσεις εκείνης της εποχής. Κι αν την ευχαριστώ για κάτι, είναι γιατί ουδέποτε προσπάθησε να γίνει η μητέρα μας και να μας βάλει κάτω από τη φούστα του μύθου της. Πάντα νεότερη από εμάς. Ετσι την ξέρω.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top