ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Η κοινωνία σε πολιτισμικό πόλεμο

Ευτυχώς οι φύλακες του έθνους επαγρυπνούν και το προφυλάσσουν από οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα έδρασαν έγκαιρα και δυναμικά και εμπόδισαν σε διάφορες περιπτώσεις την υπονόμευση του. Έτσι αποκάλυψαν την νηπιαγωγό στο Νυδρί Λευκάδας που τόλμησε να αναρτήσει στον πίνακα εργασιών , δίπλα στην ελληνική και σε άλλες σημαίες και αυτή της Αλβανίας που ζωγράφισαν τα παιδιά.. Η βλάσφημη παιδαγωγός καταγγέλθηκε στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης , διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και παρενέβη και η πανταχού παρούσα πλέον Χρυσή Αυγή. Η ελληνική ψυχή των νηπίων δε , θα παραμείνει αλώβητη αφού δεν θα αντικρύσουν ξανά, έστω και στην εκδοχή της παιδικής ζωγραφιάς , την σημαία της γείτονος χώρας.

Τα πράγματα θα ήταν κωμικά εάν δεν ήταν εξόχως τραγικά. Δυστυχώς πολλοί εκμεταλλεύονται την συγκυρία και στο πεδίο της πολλαπλά καθημαγμένης κοινωνίας προσπαθούν να εγγράψουν και να επιβάλουν τις δικές τους ακραίες εθνικιστικές , ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις. Ακόμα και ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς , μετά τις ανεπίτρεπτες διαρροές και τις πληροφορίες ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια , έσπευσε να δώσει εντολή για την ετοιμασία νέου και αυστηρότερου σχετικού νομοσχεδίου. Ο κ. Σαμαράς , αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είναι επικεφαλής συμμαχικής κυβέρνησης και ότι αυτή συγκροτήθηκε για να μην καταρρεύσει η χώρα ,επέλεξε την επιβολή της δικής του “ εθνικής ” άποψης. Επιπλέον συχνά εκδηλώνονται ξανά επιθέσεις εναντίον της Μαρίας Ρεπούση από διάφορους βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και των νεόκοπων ακροδεξιών μορφωμάτων. Μάλιστα ο καθηγητής και κατά τεκμήριο διανοούμενος υπουργός Παιδείας ,απαντώντας στη Βουλή στην κ.Ρεπούση για άλλα ζητήματα , αμφισβήτησε με ανοίκειο ύφος την επιστημονική της επάρκεια. To σκηνικό συμπληρώνει η άσκηση ποινικής δίωξης στους συντελεστές του γνωστού έργου “Corpus Cristi ” για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία μετά από σχετική μήνυση που υπέβαλε ο γνωστός μητροπολίτης Πειραιώς.

Η ελληνική κοινωνία σήμερα , εκτός από τα άλλα δεινά , βιώνει και έναν πολιτισμικό πόλεμο. Η Άκρα Δεξιά επιχειρεί να πάρει μια ιστορική ιδεολογική ρεβάνς και η παρούσα ολική κρίση την ευνοεί ιδιαίτερα. Απέναντι στην επίθεση αυτή , απαιτείται φυσικά η ιδεολογική και πολιτική αντίσταση των δυνάμεων της Ελευθερίας , του Διαφωτισμού και του Ορθού Λόγου. Εκτός , εάν αυτές έχουν ήδη ηττηθεί στην πολλαπλά αποσαθρωμένη κοινωνία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top