ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η κρίση στο Νότο…Το υστερόβουλο σχέδιο της Μέρκελ!

Πριν δυο χρόνια περίπου, σε κομματικό ακροατήριο η κ. Μέρκελ , μιλώντας για θέματα μετανάστευσης, ανέφερε ότι για να διατηρήσει την αναπτυξιακή της προοπτική η Γερμανία για το άμεσο μέλλον, είχε ανάγκη από 400.000 εξειδικευμένο προσωπικό, που θα προερχόταν από μετανάστες!!

Προσπαθούσε να πείσει το ακροατήριό της, ότι η μετανάστευση των «σωστών μεταναστών» είναι κάτι, που δεν θα πρέπει να φοβίζει, η να τρομάζει τους Γερμανούς, δεν θα πρέπει ο λαός της Γερμανίας να είναι ρατσιστής…

Οι … καλοί μετανάστες λοιπόν, σε μια ακόμα πιο καλή χώρα!

Αυτό λοιπόν που στριφογύριζε στο μυαλό της κ. Μέρκελ και που εκφράστηκε στο κομματικό ακροατήριο, είχε ήδη αρχίσει να υλοποιείται σιγά σιγά… με τις ευλογίες της αλλά και τις … φιλότιμες προσπάθειές της….

Η κρίση στο Νότο έχει ήδη ξεκινήσει…

Ουσιαστικά, η κρίση στην Ευρωζώνη, μετατράπηκε σε κρίση του Νότου, για προφανείς λόγους!!

Η Γερμανία, έχει από τους πιο δυσμενείς δημογραφικούς δείκτες και ανάμεσα σε μουσουλμανικό πληθυσμό σχετικά ανειδίκευτο, προτιμά Χριστιανικό πληθυσμό του Νότου, πιο εύκολα ενσωματούμενου και συγχρόνως, μεταφέρει το κόστος εκπαίδευσης τους, στις ίδιες τις χώρες του Νότου.

Μπορεί κάποιος να βγάλει τα συμπεράσματά του με ιστορικούς παραλληλισμούς…

Ας σημειώσω εδώ αυτό που λέγεται, ότι… «πρέπει να φυλάγεσαι από παλιό δεξιό η νέο κομμουνιστή»! Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο, ο τυφλός φανατισμός!!

Η κ. Μέρκελ, προέρχεται από την τέως Ανατολική Γερμανία, κάθε ομοιότητα λοιπόν της κ. Μέρκελ μ αυτήν την εικόνα στην σημερινή Γερμανία, είναι στην κρίση σας…

Σίγουρα δεν είναι στις προθέσεις μου να ρίξω τον λίθο του αναθέματος και της αγανάκτησης, σ αυτό που αποκαλούν κάποιοι 4ο Ράιχ, απλά προσθέτω την αγωνία μου και για τον ίδιο τον Γερμανικό λαό.

Τον πειθαρχημένο γερμανικό λαό, που δεν πρέπει να ξαναπέσει εύκολο θύμα των θεωριών περί «περιούσιου λαού»!

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν, λαός και κυβερνώντες, ότι υπάρχουν όρια στις ανθρώπινες ιδιότητες και στον τρόπο αντίληψης της ζωής που δεν εξαντλείται στα όρια της πειθαρχίας και μόνο.

Η κρίση στον Νότο, μπορεί να προκαλέσει ντόμινο απρόβλεπτων εξελίξεων και σίγουρα, όλα τα σχέδια, όσο καλά και να είναι διαμορφωμένα και μελετημένα, σίγουρα έχουν και λάθη και σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και «ο απρόβλεπτος παράγοντας», που στην δική μας περίπτωση είναι το… θυμικό των κατοίκων του Νότου και το εντελώς αντίθετο του δόγματος της Γερμανίας, ότι η ζωή είναι μόνο δουλειά, φαγητό και ύπνος!!

Η κρίση στο Νότο, μπορεί να δημιούργησε φτώχεια, ανασφάλεια για το μέλλον και τάση φυγής για τον κόσμο του, αλλά πολύ φοβάμαι, το ελπίζω, πως η μεγάλη αγκαλιά της Γερμανίας, όσο ανοιχτή κι αν είναι, όσο και να θέλει να κρατήσει και να ενσωματώσει τα παιδιά των χωρών, που η ίδια τους δημιούργησε την κρίση, τελικά θα μείνει άδεια η αγκαλιά της και θα συνεχίσει να ζει με το « δουλειά, φαγητό και ύπνο».

Ας αφήσει τις χώρες του Νότου να διαχειριστούμε τις κρίσεις μας και να ζήσουμε με τον ήλιο μας και την ελπίδα, την ελπίδα πως τελικά, ακόμα και οι χειρότερες κρίσεις, μετατρέπονται σε καλύτερες μέρες….

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top