ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Η Λερναία Υδρα σηκώνει κεφάλι!

Όσοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι η «17 Νοέμβρη» εξαρθρώθηκε επειδή έσκασε τυχαία η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, πέφτουν έξω. Η «17 Νοέμβρη» εξαρθρώθηκε όταν απομυθοποιήθηκε ως… επαναστατική οργάνωση, όταν απαξιώθηκε η δράση της και αποκαλύφθηκε πλήρως η επαγγελματική – βιοποριστική εγκληματική της δραστηριότητα. 
Οταν έχασε τα όποια κοινωνικά της ερείσματα.

.

Ενας άλλος Ξηρός -ο Χριστόδουλος αυτή τη φορά- αποφάσισε να μην επιστρέψει από την άδειά του και ταυτόχρονα να κηρύξει τώρα τον πόλεμο στο «σύστημα» ανασυγκροτώντας και ενοποιώντας το «αντάρτικο των πόλεων».

Γιατί τώρα έκρινε ότι έχουν ωριμάσει ξανά οι συνθήκες, τώρα το έδαφος έγινε… πρόσφορο, τώρα μπορούν να επιστρατευτούν ο Θούριος του Ρήγα και οι τραγωδίες του Αισχύλου, για να… εμπνεύσουν την εγκληματική του δραστηριότητα! Ποιος ευθύνεται όμως γιʼ αυτή την… ωρίμανση των συνθηκών;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι πολύ κρίσιμη για τον τρόπο αντιμετώπισης των νέων κινδύνων που δημιουργούνται. Η ανοιχτή και υπεύθυνη διατύπωση των πολιτικών θέσεων και προτάσεων των κομμάτων είναι η δημοκρατική υποχρέωσή τους, με βάση αυτές άλλωστε αποφασίζουν οι πολίτες και την επιλογή τους στην κάλπη. Εκείνο που δεν είναι… υποχρέωσή τους όμως -το αντίθετο- είναι ο άκρατος λαϊκισμός που έχει επικρατήσει στην πολιτική αντιπαράθεση, τα κινήματα της κάθε λογής ανυπακοής, η ενθάρρυνση της πλήρους απαξίωσης των θεσμών και νόμων της πολιτείας. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν οι θιασώτες του νέου δικομματισμού κυρίως ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο όταν, χάριν μικροκομματικών υπολογισμών, εξομοιώνουν, για παράδειγμα, τα άκρα που τους βολεύουν πολιτικά, αμβλύνοντας τον κίνδυνο των πραγματικών άκρων οι μεν ή κλείνοντας το μάτι στα «ραντεβού» που κλείνονται «στα γουναράδικα» οι δε για να ψαρέψουν τις ψήφους… επαναστατών που έμειναν σε άλλες εποχές!

Η δυνατότητα ανοχής απέναντι στις ακραίες θεωρίες και πρακτικές της βίας δεν μπορεί παρά να είναι μηδενική για τη δημοκρατία μας! Και η όποια προσπάθεια να τεθούν εκτός νόμου μεμονωμένες οργανώσεις που χαρακτηρίζονται -ή θα χαρακτηριστούν- εγκληματικές θα αποδειχτεί ατελέσφορη. Εκτός νόμου οφείλουμε να θέσουμε -όλοι μαζί- τις θεωρίες και τις «ιδέες» που προβάλλουν και προπαγανδίζουν τον φασισμό, τον νεοναζισμό, τον ρατσισμό, την τρομοκρατία, την κάθε μορφής ολοκληρωτική δράση. Κόβοντας ένα κεφάλι της Λερναίας Υδρας, ξεφυτρώνουν άλλα πολλά. Πρέπει να τη χτυπήσεις στην καρδιά για να τη σκοτώσεις!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top