ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η λογική του κατήφορου…

Τελικά Αλέξη, το τερμάτισες στη συνάντηση με τον Καμμένο. Έχεις κάνει και πει πολλά μέχρι τώρα, δε λέω, προκειμένου να πάρεις μία χούφτα ψηφαλάκια μπας και δεις εξουσία κάποια στιγμή. Τι να πρωτοθυμηθώ; Ευχήθηκες την καταστροφή της χώρας το καλοκαίρι του ’12 και πάλεψες σθεναρά γι αυτήν, αλλά δεν σου βγήκε (μέχρι και τον Αρσένη της Λούκας για υπηρεσιακό πρωθυπουργό πρότεινες).

.

Τον Δεκέμβριο του ’12 πόνταρες ότι η Ελλάδα δεν θα χρηματοδοτηθεί και θα καταρρεύσει – πάλι δεν σου βγήκε (στη Βουλή μάλιστα ευχόσουν επί καιρώ να γίνουμε Αργεντινή). Τώρα όμως είναι διαφορετικά και ξέρεις γιατί; Γιατί το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια! Εξηγούμαι: Όταν ψήφιζες και ψηφίζαμε μαζί με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του σχεδίου Ανάν στην Κ.Ε του ΣΥΝ το 2004, μεταξύ άλλων τότε αναγνώριζες, όπως οι περισσότεροι άλλωστε, ότι αυτό το μοντέλο της Κύπρου δεν μπορεί να συνεχιστεί.

.

Ο στενός σου συνεργάτης, μάλιστα σήμερα, Νίκος Παππάς, σχολίαζε από τότε με θυμηδία το μοντέλο των off shore εταιριών και την ασυλία των Ρώσων ολιγαρχών, ή το ξέχασε κι αυτός; Τι προέκυψε λοιπόν και σήμερα το υπερασπίζεσαι; Τόση πια αθέτηση λεγομένων και αρχών για λίγα ψηφαλάκια; Στο 4% ωραία ήταν τα λόγια, στο 27% δεν λέγονται πια; Ακόμα και μέτωπο ανακοίνωσες, χαριεντιζόμενος με ό,τι πιο ξενοφοβικό-εθνικιστικό και οπισθοδρομικό στην ελληνική κοινωνία υπάρχει, το κόμμα των ΑΝΕΛ και του Καμμένου! Τελικά, σκέφτομαι ότι ταιριάζει στην περίπτωσή σου απόλυτα το ρητό που ακούγεται: «Στα θολά νερά κολυμπάνε βρώμικα ή ψόφια ψάρια».

Καληνύχτα και καλή τύχη Αλέξη.

Ο Διομήδης Τόλιος είναι Πρώην μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και νυν στέλεχος της ΔΗΜΑΡ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top