ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η μασκαράτα της παλαιοκομματικής «ιδεολογίας»

Αν ιδεολογία είναι Άγιες Γραφές ερμηνευμένες από πάνσοφους Ποιμένες, με τον λαό γονυπετή στα εικονίσματα να κρέμεται από τα χείλη του εντεταλμένου Ιεροκήρυκα, τότε το Ποτάμι δεν έχει τέτοια ιδεολογία και είναι υπερήφανο γι’ αυτό.

Αν ιδεολογία είναι Άγιες Γραφές ερμηνευμένες από πάνσοφους Ποιμένες, με τον λαό γονυπετή στα εικονίσματα να κρέμεται από τα χείλη του εντεταλμένου Ιεροκήρυκα, τότε το Ποτάμι δεν έχει τέτοια ιδεολογία και είναι υπερήφανο γι’ αυτό.

Αν ιδεολογία είναι κλειστές ιδέες που ό,τι και να συμβεί στον κόσμο δεν τις αγγίζει, αλλά τις παπαγαλίζουμε απαράλλαχτα μέχρι να λειώσουμε στα πόδια μας από την λογοδιάρροια (και οι άλλοι από τη βαρεμάρα), τότε το Ποτάμι δεν έχει τέτοια ιδεολογία και είναι υπερήφανο γι’ αυτό

Αν ιδεολογία είναι χιλιάδες πλαστικά σημαιάκια να πλαταγίζουν μπροστά στις κάμερες και εκκωφαντικά συνθήματα να αφιονίζουν το «μέγα πλήθος» που το έχουν μεταφέρει με νοικιασμένα πούλμαν (κι όλα αυτά με τα χρήματα των φορολογούμενων κορόιδων), τότε το Ποτάμι δεν έχει τέτοια ιδεολογία και είναι υπερήφανο γι’ αυτό.

Αν ιδεολογία είναι να χωρίζεις τον κόσμο σε στρατόπεδα μίσους, να βρίζεις αυτούς που διαφωνούν μαζί σου χασάπηδες, εκτελεστές, τρομοκράτες, να στήνεις κρεμάλες και να ωρύεσαι «ή εμείς οι αυτοί» και να ηδονίζεσαι με το σκηνικό εμφυλίου, τότε το Ποτάμι δεν έχει τέτοια ιδεολογία και είναι υπερήφανο γι’ αυτό.

Αν ιδεολογία είναι σπαραξικάρδιες επικλήσεις του Έθνους, του Λαού, της Κοινωνίας, ενώ το μόνο που μας νοιάζει είναι να καταπατήσουμε δημόσια αγαθά και να αρπάξουμε εξουσία για να γεμίσουμε τις τσέπες μας, τότε το Ποτάμι δεν έχει τέτοια ιδεολογία και είναι υπερήφανο γι’ αυτό.

Αν ιδεολογία είναι βαρύγδουπες διακηρύξεις περί πάντων και άλλων τινών, οι οποίες μόλις στρογγυλοκαθίσουμε στις πολυθρόνες πετάγονται στα καλάθια των αχρήστων, τότε το Ποτάμι δεν έχει τέτοια ιδεολογία και είναι υπερήφανο γι’ αυτό.

Αν, αντιθέτως, ιδεολογία είναι να ζητάς να ακούσεις από τους ίδιους τους πολίτες τα προβλήματά τους, και να συζητάς με όλους που έχουν κάτι χρήσιμο από την εμπειρία τους να προσφέρουν για πρακτικές και εφικτές λύσεις, τότε το Ποτάμι είναι το πιο ιδεολογικό σήμερα κόμμα και είναι υπερήφανο γι’ αυτό.

Αν ιδεολογία είναι αξίες, ιδεώδη και στάσεις ζωής που υπηρετούν το κοινό καλό, και αντιμάχονται τον αντικοινωνικό εγωισμό ατόμων και φατριών, τότε το Ποτάμι είναι το πιο ιδεολογικό σήμερα κόμμα και είναι υπερήφανο γι’ αυτό.

Και πυλώνες της ιδεολογίας του είναι: Ευρωπαϊσμός, σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων, αξιοκρατία και διαφάνεια παντού και κράτος πρόνοιας για όλους, χωρίς προνομιούχες κάστες, «βύσματα», παραπαιδεία και φακελάκια.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top