ΑΡΘΡΑ

Η περίπτωση Κατσουράνη

Ξεπέρεσαν τις 100.000 τα like σε σελίδα στο facebook με τίτλο «όχι Κατσουράνης με την Κόστα Ρίκα» και τη φωτογραφία του ποδοσφαιριστή με ένα απαγορευτικό της τροχαίας πάνω στο πρόσωπό του. Το μήνυμα είναι ότι ο προπονητής πρέπει να τον αφήσει στον πάγκο στον επόμενο αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Δεν έχει καμία σημασία να εξετάσει κανείς τα επιχειρήματα αυτών που μετέχουν στη δημόσια διαπόμπευση του παίκτη ούτε αν έχουν δίκιο ή άδικο. Σημασία έχει η νοοτροπία που υπάρχει πίσω από την επίθεση αυτή αλλά και πίσω από την αφόρητη πίεση που ασκείται στον Φ. Σάντος.

Οι επιτυχίες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου δεν φέρνουν απλώς χαρά στο φίλαθλο κοινό, αλλά διεγείρουν άγρια ένστικτα, προκαλούν διχασμούς, ηρωοποιήσεις και δαιμονοποιήσεις.

Οι φανατικοί οπαδοί ξέρουν καλύτερα. Μπορούν να φτιάξουν την καλύτερη 11άδα και να βρουν ποιο σύστημα είναι το κατάλληλο για την αντιμετώπιση του αντιπάλου. Πίνουν μπύρες και τρώνε πίτσες βλέποντας τον αγώνα στην τηλεόραση απλώς επειδή δεν τα έφερε έτσι ή τύχη ώστε να είναι είτε μέσα είτε κοντά στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβάλουν αποφάσεις, διαμορφώνοντας κλίμα, κατασκευάζοντας εχθρό και εγκλωβίζοντάς τον.

Κάντε μια αναγωγή αυτού του παραδείγματος σε άλλα πεδία και θα έχετε μια (ακόμη) βαθιά εξήγηση για την ελληνική κατάντια.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top