ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Η προβοκάτσια της Αυγής

Ο αείμνηστος ηγέτης της ΕΔΑ Ηλίας Ηλιού συνήθιζε να λέει πως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Αριστεράς είναι πως «δεν άφησε πεπονόφλουδα που να μην πατήσει». Σοφόν αν κρίνουμε από το πόσο γρήγορα έσπευσε το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η Αυγή, να υιοθετήσει τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Ο αείμνηστος ηγέτης της ΕΔΑ Ηλίας Ηλιού συνήθιζε να λέει πως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Αριστεράς είναι πως «δεν άφησε πεπονόφλουδα που να μην πατήσει». Σοφόν αν κρίνουμε από το πόσο γρήγορα έσπευσε το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η Αυγή, να υιοθετήσει τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Να βάλουμε τα πράγματα με τη σειρά: τις ημέρες που γίνονταν οι συλλήψεις των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο βουλευτής της Χ.Α. Δημήτρης Κουκούτσης στράφηκε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και απηύθυνε μια απειλή στους παρόντες βουλευτές: «Οταν νομίσουν ότι θα τελειώσουν με εμάς θα αρχίσουν με εσάς».

Χθες το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ διαλαλούσε με άλλες λέξεις την προειδοποίηση του χρυσαυγίτη βουλευτή. Ο τίτλος ήταν «Στήνεται προβοκάτσια! Κατά της Αριστεράς και των Κινημάτων». Το θέμα στις εσωτερικές σελίδες, που υπογράφει κάποιος Ειδικός Συνεργάτης, αναφέρεται σε ένα σχέδιο κάποιων «σκληρών» του Μαξίμου το οποίο θα ξεδιπλωθεί σε τρεις πτυχές· «συνιστώσες» τις αναφέρει, προφανώς χαριτολογώντας.

Η πρώτη πτυχή είναι ο «βομβαρδισμός της κοινής γνώμης με την τοξική προπαγάνδα κατά της “αριστερής βίας”…». Δεν ξέρουμε σε τι χρησιμεύουν τα εισαγωγικά, αλλά η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από πραγματικές ειδήσεις αριστερής βίας, εκτός αν θεωρήσουμε ότι τα καλόπαιδα που καίνε κάθε λίγο και λιγάκι το σπίτι του κ. Κεδίκογλου στα Εξάρχεια είναι ακροδεξιοί. Σύμφωνοι: φασιστικές μεθόδους χρησιμοποιούν, αλλά οι ίδιοι δηλώνουν «αριστεροί επαναστάτες».

Η δεύτερη, κατά την Αυγή, πτυχή του σχεδίου είναι η φιλολογία για «συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιασδήποτε μορφής βία». Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία, η οποία -φανταζόμαστε- θα στοιχειοθετείται και από κάτι περισσότερο από τις υπόνοιες. Αν φυσικά στοιχειοθετηθεί κάτι τέτοιο, η καταδίκη της κυβέρνησης είναι δεδομένη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ -ως «καθαρός ουρανός»- δεν πρέπει να φοβάται. Ετσι κι αλλιώς τα στελέχη του δεν έχουν παρά ρητορικές σχέσεις με τη βία.

Η τρίτη πτυχή έχει περισσότερο ενδιαφέρον: αφορά, σύμφωνα με την Αυγή, «την κινητοποίηση των προθύμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την “αντιεγκληματική” νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά».

Δεν ξέρουμε ποια εννοεί ως «κινήματα αντίστασης» η καλή εφημερίδα κι αν γνωρίζει τα όριά τους. Ξέρουμε ότι υπάρχει μια συμμορία οπλοφόρων οι οποίοι με κουκούλες επιτέθηκαν ένα βράδυ στις Σκουριές· έπιασαν ομήρους εργαζομένους και πυρπόλησαν τα μηχανήματα. Αν ο μυστηριώδης Ειδικός Συνεργάτης γνωρίζει ότι οι εν λόγω συμμορίες ούτε εφάπτονται ούτε τέμνονται με τα «κινήματα αντίστασης» πρέπει να πάει στον ανακριτή και να καταθέσει ότι τα όριά τους είναι διακριτά.

Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά μέχρι και ο κ. Χρήστος Παππάς από τον Δεκέμβριο του 2012 «προειδοποιούσε» ότι η Αριστερά και η κυβέρνηση «ετοιμάζουν προβοκάτσια» κατά της Χ.Α. με «δήθεν επιθέσεις κατά μεταναστών».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top