ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Η πρόκληση της Ελιάς

Η ιδρυτική πράξη κομμάτων και κινήσεων της Κεντροαριστεράς για τη δημιουργία της ΕΛΙΑΣ-Δημοκρατική Παράταξη το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν η πρώτη ενωτική απόφαση, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα πολυδιάσπασης και αποδυνάμωσης του πολιτικού αυτού χώρου στην Ελλάδα.

Η ιδρυτική πράξη κομμάτων και κινήσεων της Κεντροαριστεράς για τη δημιουργία της ΕΛΙΑΣ-Δημοκρατική Παράταξη το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν η πρώτη ενωτική απόφαση, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα πολυδιάσπασης και αποδυνάμωσης του πολιτικού αυτού χώρου στην Ελλάδα.

Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα στον δρόμο προς τον τελικό, διακηρυγμένο από όλους, στόχο για ανανέωση και ενοποίηση όλης της σοσιαλιστικής-σοσιαλδημοκρατικής παράταξης.

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την επανεκκίνηση του ιστορικού αυτού πολιτικού ρεύματος, μέσα στη μεγάλη οικογένεια του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα είναι η πρώτη δύναμη στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

Είναι η παράταξη που με τις πολιτικές της συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία της μεταπολεμικής Ευρώπης της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευημερίας, με το πιο ισχυρό κοινωνικό κράτος και την πιο φιλοπεριβαλλοντική πολιτική στον κόσμο.

Και σήμερα, είναι η παράταξη που με την εμπειρία και το μέγεθός της μπορεί να εγγυηθεί και να διευρύνει το ευρωπαϊκό μοντέλο, με νέες απαντήσεις στις νέες συνθήκες της παγκοσμιοποίησης και της οικονομικής κρίσης.

Γιατί οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές είναι οι εγγυητές της μεγάλης συμμαχίας της οικονομίας, της οικολογίας και της κοινωνίας που συγκροτούν τους τρεις πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, ως ενιαία στρατηγική, ένα θεσμικό κεκτημένο για την Ευρώπη και στην Ελλάδα, το οποίο σήμερακινδυνεύει.

Γιατί πιστεύουμε ότι ο δρόμος για να ξαναβρούμε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα και την έξοδο από την κρίση, δεν είναι το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους και του οικολογικού κεκτημένου.

Είναι η ανάπτυξη βασισμένη στη γνώση και στην καινοτομία, στη χρηστή και ορθολογική διαχείριση των πόρων, με περισσότερους πόρους για επενδύσεις σε ένα νέο βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες κάθε είδους, με κοινωνική αλληλεγγύη, με περιφερειακή σύγκλιση, με νέες ευκαιρίες παραγωγικής απασχόλησης για όλους.

Δεν μπορούμε να αδρανούμε άλλο, χαμένοι μέσα σε μικροπολιτικές, στενά κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις, χάνοντας τη μεγάλη εικόνα.

Ενισχύοντας την ΕΛΙΑ-Δημοκρατική Παράταξη, φέρνουμε στο προσκήνιο αυτές τις πολιτικές για τον πολίτη, για την κοινωνία, για την Ελλάδα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top