ΑΡΘΡΑ

Η προσταγή

Εξώδικο στον υπουργό Οικονομικών έστειλαν οι στρατιωτικοί δίνοντάς του τριήμερη προθεσμία προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές τους πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 και να εισπράξουν και αναδρομικά.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη παράνομη συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, οι οποίοι με τις πράξεις και παραλείψεις τους …

Εξώδικο στον υπουργό Οικονομικών έστειλαν οι στρατιωτικοί δίνοντάς του τριήμερη προθεσμία προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές τους πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2012 και να εισπράξουν και αναδρομικά.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη παράνομη συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, οι οποίοι με τις πράξεις και παραλείψεις τους στερούν από κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων τα ποσά των αποδοχών που παρανόμως τους παρακρατήθηκαν και δεν επιστρέφονται, παρά την ακύρωση της απόφασης του τελευταίου (του ΑΝΥΠΟΙΚ), με την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Οι δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν μνημονιακούς περιορισμούς ανατρέπουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό και υπονομεύουν τη δημοσιονομική εξισορρόπηση, ακριβώς τη στιγμή που θα κριθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους πιστωτές για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο διεκδικούν την επιστροφή των κεκτημένων τους συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι δεν προκαλεί αντιδράσεις, ούτε καν πολιτική συζήτηση.

Η Τρόικα ζητά τα ισοδύναμα μέτρα με τα οποία θα καλυφθεί η τρύπα στον προϋπολογισμό από την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων, αλλά για την ώρα απλώς διαμορφώνονται τετελεσμένα.

Είναι προφανές ότι οι στρατιωτικοί διεκδικούν την τύχη των δικαστικών που θα δουν από Σεπτέμβρη αυξήσεις στους μισθούς τους και για να προωθήσουν το αίτημά τους επέλεξαν την… καινοτόμο μέθοδο της αποστολής εξώδικου στον υπουργό Οικονομικών. Δεν θα αρκούσε απλώς να τον διατάξουν…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top