ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Η ράμπα της ντροπής

Να θυμίσουμε την ιστορία: Συνεργείο του δήμου Μαραθώνα πήγε στην περιοχή Αύρα της Νέας Μάκρης να τοποθετήσει ηλεκτροκίνητη μπάρα κολύμβησης για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αλλά πριν τελειώσουν οι εργασίες ήρθε το Λιμενικό και ζήτησε να σταματήσουν, επειδή είχαν λάβει ανώνυμες καταγγελίες ότι η εγκατάσταση θα γινόταν χωρίς άδεια.

Αλλά αυτό ήταν το πρόσχημα, όχι η αιτία. Ο ίδιος ο δήμαρχος είπε ότι δεν έχουν πάρει ποτέ άδεια ούτε για τις ομπρέλες, ούτε για τις ντουζιέρες, ούτε για τις πλάκες για τους τυφλούς που τοποθετήθηκαν στο πεζοδρόμιο της παραλίας. Ομως, αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά γιατί κάποιοι κάτοικοι της περιοχής θεώρησαν ότι θα χαλάσουν τα μπάνια τους αν απολαύσει τη θάλασσα κάπου εκεί ένας συμπολίτης τους με πρόβλημα αναπηρίας.

Η ωραία πλευρά της ιστορίας είναι ότι η απεγκατάσταση της ράμπας προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και τελικά νίκησε ο πολιτισμός αφού στις 30 Ιουλίου θα τοποθετηθεί ξανά στην ίδια θέση.

Πιθανότατα όσοι έκαναν τις καταγγελίες θα προσποιούνται ικανοποίηση, βλέποντας ανθρώπους με αναπηρία να χαίρονται το νερό. Γιατί ο ρατσισμός θέλει σκοτάδι, ανωνυμία και την ανοχή των άλλων για να εκδηλωθεί ανοιχτά και ανενδοίαστα. Διαφορετικά, υπάρχει μέσα μέχρι να βρεθεί η ευκαιρία για να εκφραστεί προς τα έξω.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top