ΑΡΘΡΑ

Η σημαία μεσίστια!

Επιτέλους! Περιμέναμε πολύ καιρό να κάνει κάτι σωστό ο «φιλόσοφος» πρύτανης του εν τω Αθήνησι Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου! Αναγνωρίζοντας τον πλήρη εξευτελισμό και την  κατάπτωση του ιδρύματος που διευθύνει, αποφάσισε, σε ένδειξη πένθους, να αναρτήσει μεσίστια τη γαλανόλευκη!Αν συνδυαστεί δε με το πανό που περήφανα στέκεται στην πύλη του πανεπιστημιακού κτιρίου, μάλλον για λάθος λόγο προχώρησε στην κατά τα άλλα σωστή αυτή κίνηση.

.

 

Επιτέλους! Περιμέναμε πολύ καιρό να κάνει κάτι σωστό ο «φιλόσοφος» πρύτανης του εν τω Αθήνησι Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου! Αναγνωρίζοντας τον πλήρη εξευτελισμό και την  κατάπτωση του ιδρύματος που διευθύνει, αποφάσισε, σε ένδειξη πένθους, να αναρτήσει μεσίστια τη γαλανόλευκη!

.

Αν συνδυαστεί δε με το πανό που περήφανα στέκεται στην πύλη του πανεπιστημιακού κτιρίου, μάλλον για λάθος λόγο προχώρησε στην κατά τα άλλα σωστή αυτή κίνηση.

.

Θα αναφέρω μερικούς μόνο από τους λόγους που θα δικαιολογούσαν την πρυτανική πράξη:

.

  .

 1. Τη σειρά κατάταξης του πανεπιστημίου του, που δεν ξέρω αν μπορεί να κατρακυλήσει πιο κάτω! Θα μου πείτε για τα προβλήματα των αξιολογήσεων, ότι δήθεν αυτά είναι προσαρμοσμένα στη λογική της Αγγλοσαξονικής ανώτατης εκπαίδευσης και άλλα τέτοια «αριστερά» πράγματα. Θα μπορούσα να συμφωνήσω, με μία προϋπόθεση: να βρεθούν “ισοδύναμα”  στοιχεία αξιολόγησης – για να χρησιμοποιήσω τον όρο που έχει πλασάρει εδώ και καιρό ο κ. Κουβέλης, προσφάτως δε και ο έτερος φωστήρας της Τρισηλίου Θεότητος, κ. Καστανίδης, για τα δημοσιονομικά μέτρα! Όσο αυτά δεν διατυπώνονται, το πανεπιστήμιο του φιλοσοφούντος πρυτάνεως θα κατέχει υπερηφάνως τη θέση που του αξίζει!
 2. .

 3. Τον εξευτελισμό της έννοιας του Πανεπιστημιακού ασύλου! Που από πλαίσιο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, έχει μετατραπεί, παρά τη νέα νομοθετική ρύθμιση, σε άλλοθι για την επιβολή με τη βία απόψεων μειοψηφιών αγραμμάτων φασιστοειδών, που εμποδίζουν τις ελάχιστες εξαιρέσεις ακαδημαϊκών που δικαιολογούν τον τίτλο τους να επιτελέσουν το ερευνητικό και εκπαιδευτικό τους έργο.
 4. .

 5. Την αδυναμία σύνδεσης του πανεπιστημίου με τις πραγματικές ανάγκες (πνευματικές, οικονομικές, καινοτομιών  κλπ) της κοινωνίας και της αγοράς (ΩΧ! Ξεστόμισα πάλι την απαγορευμένη λέξη!).
 6. .

 7. Τον απίστευτο νεποτισμό, την αναξιοκρατία και τη διαπλοκή που επικρατεί στις τάξεις του πανεπιστημίου, όπου μόνο από τη δράση «απροσδιόριστων και τυχαίων παραγόντων», οι άξιοι επιστήμονες μπορούν να είναι μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου.
 8. .

 9. Το ίδιο το γεγονός της ανάρτησης του πανό στην πύλη του πανεπιστημίου. Μια ανώτερη αισθητικά πράξη(!), που  αποτελεί μια συνηθισμένη πρακτική σε όλα σχεδόν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας Είναι απορίας άξιο πως ουδέποτε αυτή η φασιστοειδής πράξη, που δικαιολογείται ως μέσο διάδοσης των ιδεών (μόνον αυτών βεβαίως που συνδέονται με το θράσος και την απειλή), δεν κατάφερε να συγκεντρώσει υπογραφές των συνήθων υπογραφόντων σε κείμενα, για να μη χάσουν την εξουσία τους οι πρυτάνεις μας!
 10. .

.

Θα μπορούσα να συνεχίσω τη λίστα επί μακρόν. Θα κλείσω μόνο με μία ψυχοδυναμικού τύπου παρατήρηση. Η διαδικασία του πένθους είναι λυτρωτική για τον πενθούντα. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και αναποτελεσματικό, όταν το πενθούμενο «άλλο» είναι ψευδές!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top