ΑΡΘΡΑ

Ή στραβός είναι ο γιαλός…

Russian destroyer Smetlivy leaves the harbour at the Crimean port of Sevastopol

Έχει τεθεί τις μέρες αυτές για διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών για την προστασία -υποτίθεται…- αιγιαλού και παραλίας.Πρόκειται για ένα κυριολεκτικά και από κάθε άποψη απαράδεκτο νομοσχέδιο που παραδίδει τις παραλίες της χώρας στην αυθαιρεσία, στο μπάζωμα και στην χωρίς όρια κερδοσκοπία, καταστρέφει το ωραιότερο και πιο ελκυστικό κομμάτι της Ελλάδας και καταστρατηγεί το συνταγματικό δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στον αιγιαλό.  Δικαιολογημένη και εντυπωσιακή η αντίδραση πολιτών, φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων με στόχο την καταδίκη του και την απόσυρσή του.

Έχει τεθεί τις μέρες αυτές για διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών για την προστασία -υποτίθεται…- αιγιαλού και παραλίας. Πρόκειται για ένα κυριολεκτικά και από κάθε άποψη απαράδεκτο νομοσχέδιο που παραδίδει τις παραλίες της χώρας στην αυθαιρεσία, στο μπάζωμα και στην χωρίς όρια κερδοσκοπία, καταστρέφει το ωραιότερο και πιο ελκυστικό κομμάτι της Ελλάδας και καταστρατηγεί το συνταγματικό δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στον αιγιαλό.  Δικαιολογημένη και εντυπωσιακή η αντίδραση πολιτών, φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων με στόχο την καταδίκη του και την απόσυρσή του.

.

Ξεχωρίζουμε την ξεκάθαρη διαφωνία της Φωτεινής Πιπιλή (ΝΔ) και την σαφή θέση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλου ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο που, έτσι, δεν έχει καμία τύχη να γίνει νόμος του κράτους.

.

Επειδή η αρνητική ψήφος της κας Πιπιλή δεν θα έφτανε, χρωστάμε τη διάσωση των γιαλών μας πρωτίστως στον ξεσηκωμό της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.

.

Ας σκεφτούμε ποιο θα ήταν το μέλλον των γιαλών μας – και πόσα ακόμα θα είχαν ή δεν θα είχαν συμβεί- αν η προχθεσινή πρόσκληση της προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιας της ΔΗΜΑΡ για την ευρωβουλή κ. Μαριλένας Κοππά «να ψηφίσουν Σαμαρά όσοι επιθυμούν κυβερνητική σταθερότητα» είχε γίνει και είχε εισακουστεί από τις προηγούμενες εκλογές!

.

Κι ας σκεφτούμε ακόμη ότι, καμιά φορά, μπορεί να μην είναι ο γιαλός στραβός…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top