ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η συγκρότηση της ελληνικής Ελιάς είναι μονόδρομος

Φίλες και φίλοι. Θα είμαι σύντομος. Οι καιροί δεν θέλουν πολλά λόγια, απαιτούν συγκεκριμένα έργα. Θα διερωτάστε τι θέλω εγώ ένας πολίτης που διανύει την ένατη δεκαετία της ζωής του ανάμεσα σε δυο τριαντάρηδες νέους επιστήμονες και σε ένα επιτυχημένο επαγγελματία του χώρου του σε πλήρη καλλιτεχνική ακμή. Η απάντηση είναι απλή. Θέλω και εγώ να δώσω το παρόν στην μόνη σοβαρή συλλογική προσπάθεια στον χώρο της κεντροαριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου.

Αν αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία των 58 δεν καρποφορήσει τότε αναπόφευκτα η χώρα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες πιασμένη στο δόκανο του πιο ακραίου λαϊκισμού και μια μεγάλη μερίδα του λαού που αντιστέκεται μέχρι στιγμής με πείσμα στον ατελέσφορο δικομματισμό θα βρεθεί χωρίς εναλλακτική λύση. Και αυτό την ώρα που το νεοναζιστικό μόρφωμα σηκώνει το αποκρουστικό του κεφάλι.

Η συγκρότηση λοιπόν της ελληνικής Ελιάς είναι μονόδρομος όχι μόνο για τον πολιτικό μας χώρο αλλά για την χώρα . Είναι η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που δίνει ελπίδα και αυτοπεποίθηση και η ευθύνη όσων μιλάνε στο όνομα αυτού του πολιτικού χώρου και με διάφορα προσχήματα αρνούνται να συμπαραταχθούν είναι μεγάλη. Το καθοριστικό όμως και το ελπιδοφόρο είναι ότι εσείς και άλλοι πολλοί από τον ανέστιο κόσμο της κεντροαριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου παίρνετε την υπόθεση αυτή στα χέρια σας. Αυτή είναι η μόνη εγγύηση ότι θα πετύχουμε τον διπλό μας στόχο: και ενότητα και ανανέωση.

Θέλω ιδιαίτερα να απευθυνθώ στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, στον κόσμο που μαζί συμπορευτήκαμε τόσα χρόνια, που δώσαμε πολλά , που κάναμε λάθη αλλά ποτέ δεν λείψαμε από τον αγώνα. Και θέλω να χαιρετίσω το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των 58 χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής . Ακούμε όλοι τι λένε διάφοροι, άλλοι καλοπροαίρετα άλλοι για να ναρκοθετήσουν το εγχείρημα. Η μια κατηγορία που απευθύνεται στους 58 είναι ότι με την Ελιά θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ. Η άλλη, διαμετρικά αντίθετη είναι ότι οι 58 θέλουν να σώσουν εκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Λοιπόν για να τελειώνουμε με μύθους, φόβους και φαντάσματα: οι 58 δεν είναι ούτε τορπίλη ούτε σωσίβιο είναι μια πεντακάθαρη πρόταση ενότητας και κυρίως ανανέωσης του χώρου.

Το επαναλαμβάνω για τρίτη φορά: όσο χρειαζόμαστε την ενότητα άλλο τόσο και περισσότερο χρειαζόμαστε την ανανέωση. Ανανέωση σε ιδέες και πρόγραμμα, ανανέωση και σε πρόσωπα. Ανανέωση , όχι παρθενογένεση. Γρήγορο και σταθερό βηματισμό όχι επιπόλαια άλματα στο κενό. Λέω λοιπόν στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ: η καλύτερη , η πιο γόνιμη προσφορά μας στο κόμμα που υπηρετήσαμε και στηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια είναι να μεταγγίσουμε το πάθος μας, τις ιδέες μας, την φαντασία μας στην ελληνική Ελιά που τώρα φυτεύουμε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top