ΑΡΘΡΑ

Η συμπαράταξη της… επόμενης μέρας!

Έτοιμος για συμπαράταξη – ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και του Βενιζέλου – δήλωσε στο Βήμα ο Φώτης Κουβέλης! Αρκεί η συμπαράταξη αυτή να έχει «προοδευτικό χαρακτήρα», δηλαδή «να αποδεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ από τη στρατηγική συνεργασία με τη Ν.Δ.», να φύγει δηλαδή κι αυτό από την κυβέρνηση.

.

Η κυβέρνηση επομένως θα πέσει και η χώρα θα συρθεί σε πρόωρες εκλογές, όπου θʼ αναμετρηθούν: Η Ν.Δ. του Σαμαρά, που θα ζητήσει αυτοδυναμία να κυβερνήσει και να βγάλει τη χώρα από την κρίση, μια και θα έχει αποδεδειγμένα ξεμείνει από πολιτικούς συμμάχους και…

Έτοιμος για συμπαράταξη – ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και του Βενιζέλου – δήλωσε στο Βήμα ο Φώτης Κουβέλης!

Αρκεί η συμπαράταξη αυτή να έχει «προοδευτικό χαρακτήρα», δηλαδή «να αποδεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ από τη στρατηγική συνεργασία με τη Ν.Δ.», να φύγει δηλαδή κι αυτό από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση επομένως θα πέσει και η χώρα θα συρθεί σε πρόωρες εκλογές, όπου θʼ αναμετρηθούν:

Η Ν.Δ. του Σαμαρά, που θα ζητήσει αυτοδυναμία να κυβερνήσει και να βγάλει τη χώρα από την κρίση, μια και θα έχει αποδεδειγμένα ξεμείνει από πολιτικούς συμμάχους και…

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα που θα ζητήσει – ζητάει ήδη – αυτοδυναμία για να… σκίσει τα μνημόνια και να μας γυρίσει – αν… εκβιαστεί – στη δραχμούλα.

Θα υπάρχει βέβαια και το «Ποτάμι» του Θεοδωράκη που με ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό στις ευρωεκλογές, θα έχει σταθεροποιηθεί στην τρίτη θέση και θα έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση του μεσαίου χώρου σαν η αξιόπιστη εκλογικά εναλλακτική διέξοδος.

Ά, θα υπάρχει και η συμπαράταξη των δύο κεντροαριστερών κομμάτων που έριξαν την κυβέρνηση…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top