ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η συμπεριφορά του χοίρου

Οι υπαινιγμοί και τα υπονοούμενα σχετικά με το γυναικείο ντύσιμο και εν γένει τη γυναικεία συμπεριφορά μέσα στη ‘Βουλή των Ελλήνων’ έχει πραγματικά γίνει φαινόμενο συχνό τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι τόσο τα σχόλια σχετικά με την ένδυση των γυναικών βουλευτών, όσο μια υφέρπουσα συμπεριφορά μερικών, ευτυχώς ολίγων, να μειδιούν κάθε φορά που μια γυναίκα επιχειρηματολογεί εντός κι εκτός της Βουλής, ιδίως στην τηλεόραση.

Οι υπαινιγμοί και τα υπονοούμενα σχετικά με το γυναικείο ντύσιμο και εν γένει τη γυναικεία συμπεριφορά μέσα στη ‘Βουλή των Ελλήνων’ έχει πραγματικά γίνει φαινόμενο συχνό τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι τόσο τα σχόλια σχετικά με την ένδυση των γυναικών βουλευτών, όσο μια υφέρπουσα συμπεριφορά μερικών, ευτυχώς ολίγων, να μειδιούν κάθε φορά που μια γυναίκα επιχειρηματολογεί εντός κι εκτός της Βουλής, ιδίως στην τηλεόραση. Μια υφέρπουσα υποτίμηση αυτών που λέει ανεξαρτήτως περιεχομένου! Ας μην υποκρινόμαστε ότι αυτό δεν συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το κατακριτέο. Γιατί το άλλο που αφορά την ένδυση των γυναικών, επειδή έτυχε ο φακός να δείξει μια γυμνή πλάτη, ε, αυτό αφορά περισσότερο την ποιότητα των ανδρών που χαμογελούν πάνω σε μια γυμνή πλάτη χλευάζοντας. Είναι αλήθεια ότι λείπουν σήμερα άντρες σαν το Σεφέρη που ερωτεύτηκε την Μαρώ για μια «έξυπνη πλάτη», ή σαν τον Κάλβο που παρατηρούσε με την άφθαστη ποίησή του την «πλάτη των κυμάτων».

Τέλος πάντων, μου ζητήθηκε να γράψω αυτό το άρθρο για όλα τα παραπάνω που άρεσαν σε κάποιον φίλο τής ΔΗ.ΜΑΡ. Η αλήθεια όμως είναι ότι ενώ οι Βουλευτίνες μια χαρά μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και δεν χρειάζονται συνήγορο από τα αριστερά (ούτε από τα δεξιά), εν τούτοις καλό είναι να θυμόμαστε ότι σήμερα υπάρχουν και μερικές χιλιάδες γυναίκες σε χαμηλά αξιώματα και υπαλληλικές θέσεις που υφίστανται απαράδεκτες συμπεριφορές, σεξιστικά υπονοούμενα αλλά και απροκάλυπτες επιθέσεις σεξουαλικού εκβιασμού! Κι ενώ στην Αμερική αυτοί οι «κύριοι» με το μικρό εγώ και τον ψυχοπαθολογικό εαυτό τους καταλήγουν αμέσως σιδηροδέσμιοι σε δημόσιες και ιδιωτικές φυλακές, στη χώρα μας εισαγγελείς και Πολιτεία κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Καλώ την Πολιτεία λοιπόν να καθιερώσει ειδική υπηρεσία και μάλιστα τηλεφωνική για την άμεση καταγγελία τέτοιων περιστατικών και να δώσει σε κάθε παθούσα δικαίωμα σοβαρής αποζημίωσης για να κόβεται η όρεξη σε κάθε τύπο που νομίζει ότι με το ακριβό του αυτοκίνητο έχει το δικαίωμα να εξευτελίζει την αξιοπρέπεια και να καταπατά δικαιώματα και ελευθερίες.

Και κάτι τελευταίο: αυτό ισχύει και αντιστρόφως. Το ίδιο και χειρότερα ένοχη μπορεί να είναι μια γυναίκα που εκμεταλλευόμενη την όποια εξουσία της συμπεριφέρεται σεξιστικά ή και εκβιαστικά σε έναν άντρα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top